lolisza
Fanka BB :)
Natolin i Roxanka gratuluje sukcesów marchewkowych 
Moje dziecie ma gastrofaze starszna ostatnio, chyba dlatego ze tak strasznie aktywny jest, co sie omacha tymi łapkami i nogami to głowa mała. Zaczyna sie o każdy posiłek upominac godzine wczesniej, wiec wysłałam M po sinlac bo to dość zatykające jest i od jutra z nim mleczko, może bedzie lepiej wytrzymywał. Nawe zaczał dodatkowo flaszke wciagac ok 22:00, niby 120 ml tylko ale hmm ewidentnie mu mało musi być.
A jemy tak:
7:00 mleko 210 ml + 3 miarki kaszki
11:00 obiadek/zupka + woda (powoli porzucamy soczki z obawy przed próchnica bo Franek jak sam pije a zazwyczaj chce sam to trzyma smoka w buzi czasami 40 min)
14:00 mleko 210 ml + 3 miarki kaszki
16:00 owocki cały słoik
19:00 mleko 210 ml + 3 miarki kaszki
22:00-23:00 mleko 120 ml + 1,5 miarki kaszki
Ja dziś nagotowałam
Kupiłam pudełeczka plastikowe w Auchan po 1,30 o pojemności 250 ml i zrobiłam po 4 każdego rodzaju:
- łosoś, cukinia, ziemniak, kawałeczek cebulki i pora, manna
- brukselka, ziemniak, marchewka, pietruszka, por, manna
- kalafior, fasolka zielona, marchewka, pietruszka por, manna
Moje dziecie ma gastrofaze starszna ostatnio, chyba dlatego ze tak strasznie aktywny jest, co sie omacha tymi łapkami i nogami to głowa mała. Zaczyna sie o każdy posiłek upominac godzine wczesniej, wiec wysłałam M po sinlac bo to dość zatykające jest i od jutra z nim mleczko, może bedzie lepiej wytrzymywał. Nawe zaczał dodatkowo flaszke wciagac ok 22:00, niby 120 ml tylko ale hmm ewidentnie mu mało musi być.
A jemy tak:
7:00 mleko 210 ml + 3 miarki kaszki
11:00 obiadek/zupka + woda (powoli porzucamy soczki z obawy przed próchnica bo Franek jak sam pije a zazwyczaj chce sam to trzyma smoka w buzi czasami 40 min)
14:00 mleko 210 ml + 3 miarki kaszki
16:00 owocki cały słoik
19:00 mleko 210 ml + 3 miarki kaszki
22:00-23:00 mleko 120 ml + 1,5 miarki kaszki
Ja dziś nagotowałam
- łosoś, cukinia, ziemniak, kawałeczek cebulki i pora, manna
- brukselka, ziemniak, marchewka, pietruszka, por, manna
- kalafior, fasolka zielona, marchewka, pietruszka por, manna