• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Dzięki za odzew! Coś tam dzisiaj mleczka wypiła, ale szału nie było! Nie przejmowałabym się tak gdyby mała była słusznej wagi. Ona niestety to waga piórkowa! Waży 6200 ( waga urodzeniowa 2500) Byliśmy z nią u lekarza i Pani doktor stwierdziła że nie ma się do czego doczepić! Mała wygląda ładnie, jest poprostu drobna za rodzicami :) Acha no i jeszcze mówiła że dziecko do 6 miesiąca musi podwoić swoją wagę urodzeniową, a do roczku potroić! No więc jej się juz udało :) no ale to moje pierwsze bobo i martwić się już chyba będę zawsze :)

Loliszka mam pytanko, ostatnio mówiłaś że nabyłaś w Auchan takie pojemniczki małe do mrożenia pokarmu? Jak one mniej więcej wyglądają? Bo szukam czegoś takiego podobnego, bo w słoikach nie lubię mrozić.

No a my z Bebilonu 1 przeszliśmy na wersję bardziej ekonomiczną a mianowicie Bebiko 2. Porównywałam ten skład i cholercia prawie ten sam! Któraś z Was też może zmieniła mleko?

E-lona ja zaczęłam stopniowo mieszać jak mały miał 5 miesięcy 3 tygodnie i 5 dni... Tak więc myślę że też możesz już powoli zacząć, lepiej wcześniej niż nagle szybko przejść na inne mleko :)

Mi akurat kończył się zapas Bebilonu 1 i stwierdziłam że nie będę kupować go już i wykorzystam zapas na mieszanie mleka z Bebiko 2. Mały dobrze zniósł. Lekarz nam pozwolił na tamtym etapie już mieszać, więc nie widziałam nic przeciwko. Tym bardziej że ten skład mleka naprawdę prawie identyko.

Wiecie co jak tak czytam o tych obiadkach i ile wasze maluchy jedzą to mam ciary. Mój Fifi to chyba jakiegoś tasiemca ma w brzuchu, bo on cały duży słoik wcina. A jak je mały to po godzinie jest ryk bo on znwou głodny.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry