moriam
Fanka BB :)
a ile razy dziennie wasze dzieciaczki jedza mleko? U nas 3x dziennie. Sniadanko,drugie sniadanko i kolacja. Na obiad zupka albo obiadek-zmiksowany lub sloiczek. Ale czytajac was stwierdzam, ze jeszcze chwila i przestane miksowac wszystko na papke. Na deser kaszka bez mleka z owockami, albo deserek owocowy z glutenem. Ewentualnie jogurcik i Hipolitek. W miedzyczasie kawalek chlebka czy chrupek. Czy to dobry schemat?
Jajecznicy nie probowalam, ale chyba sie skusze.
Robicie ja z calego jajka czy tylko z zoltka. Namaselku? Scinacie jajko na arze czy normalnie w garnuszki/na patelni?
A jogurty i serki to jakie? Ja na razie tylko te jogurty dla dzieci z Nestle i Bobovity kupowalam. A mozna juz Danonki?
Jajecznicy nie probowalam, ale chyba sie skusze.
Robicie ja z calego jajka czy tylko z zoltka. Namaselku? Scinacie jajko na arze czy normalnie w garnuszki/na patelni?
A jogurty i serki to jakie? Ja na razie tylko te jogurty dla dzieci z Nestle i Bobovity kupowalam. A mozna juz Danonki?
co do "normalnego" jedzenia to u nas na śniadanko jest bułka+szynka (ze sprawdzonego źródła)+pomidorek (lub rzodkiewka,ogórek też z dobrej ręki) lub np.jajecznica czy szpinak,czasami jest wiejski serek lub jogurt (zależy od tego na co mam "ochotę" młody).Na obiad zazwyczaj jest jest jakieś mięso+ziemniaki+zawsze jakieś warzywa (ostatnio gustuje w brokułach i kalafiorze),co do zupek to też codziennie staram się mu dawać jakąś zupę (np.jutro będzie botwinkowa).A jeśli chodzi o kolacje to jest wymiennie ze śniadaniem (czyli jak np.na śniadanie je szynkę to na kolacje jogurt itp).Staram się jak najmniej podawać mu ciasteczek,biszkoptów itp.bo to jednak tuczy (a mój Miłosz drobnej postury nie jest)więc jako "przegryzka" między posiłkami to zazwyczaj jakiś owoc (ostanio gustuje przede wszytskim w truskawkach). No to się rozpisałam...