reklama

Kącik małego smakosza

moja Hania to tylko jabłka toleruje, inne owoce nie podchodzą, a jak już mi się udało przekonać ją do bananów, to dostała uczulenia
Przedwczoraj do jabłka dodałam trochę swoich borówek i kaszę manną i o dziwo zjadła pięknie

W każdym razie jabłka uwielbia, taka to jest szarlotka :)

reklama
a mój to w ogóle Panicz, mało je tylko mleko, ziemniaki, ostatnio buraki, nie lubi miksów i słoików, jedynie jeden z owocami leśnymi, zje jabłko w całości i banana, a bułkę, biszkopta. Oszaleć idzie z chłopami.

Elusia- ja dawałam Olce jakoś na 10 mcy, ona jakoś nie lubiła, ale można z czymś miksować :)

A ja juz odpuscilam i nie denerwuje sie niejdzeniem Paffcia. Robie Mu takie jedzenie, jakie jest w stanie zjesc, czyli wywary warzywne na kurczaku.Wychodzi na to, ze strogonowa poje dopiero za pare lat;-)
Dzis zmiksowalam wywar z pietruszka i marchewka i zjadl ze 120ml.Do tego troche kaszy gryczanej. Zje owockow kilka lyzeczek - ostatnio zeskrobanej nektarynki, pieczonego jablka. Czasem troche chleba poje (bardziej nakruszy), dzis rano dostal pasztet pieczony drobiowy (taki bez konserwantow). A poza tym mleko, mleko...i czasem jogurt. Wody pije malo, najczesciej kolo 100-150 ml. Poje Go lyzeczka, a czasem daje ze szklanki, niekapek sie kompletnie nie sprawdzil.
Jajek nie daje, tylko zoltko w sloiczku (zupka dyniowa z zoltkiem).

Ostatnia edycja:
Ja tak jak Mona i Onesmile - daję żółtko wg schematu z Hippa,czyli teraz już pół codziennie- zaczynałam od połowy co drugi dzień.Z białkiem zaczekam,bo się boję,że się uczuli.

reklama
ja źle doczytałam i przez jakiś czas dawałam całe żółtko ;-) teraz przez wyjazd nie dawałam w ogóle, ale jutro już postaram się ugotować.
STRIP Ty w nocy pieluchy zmieniasz? o kurcze
u nas owoce tylko ze słoiczka - jabłko, gruszka, morele, śliwki, jagody, mango

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry