reklama

Kącik małego smakosza

no tak jak piszesz to mu się kilka razy udało ulać. ostatnio bywają dni, że w ogóle nie ulewa. bebilonu AR podawać nie możemy, bo my musimy być na pepti, a zagęszczacz musiałabym zobaczyć co ma w składzie

Natolin dopiero teraz to doczytałam.
W składzie nutritonu (bo tak się zagęszczacz nazywa) jest:
maltodekstryna, mączka chleba świętojańskiego, węglan wapnia, siarczan żelazawy i siarczan cynku.

reklama
ooo, dziękuję, ale w sumie skoro Wy go podajecie będąc na nutramigenie to może dla skazowców to jest OK. zapytam pediatry jak będę, chyba, że mu przejdzie

Natolin tylko Wiktorek nie miał stwierdzonej skazy. Plamy mu nie wyskakiwały na buźce ani uczulenia. On miał okropne zaparcia i kolki, to niby też może być objaw skazy. Żeby mu pomóc zmienili mleko na Nutramigen. I jak ręką odjął zaparcia, a kolki się zmniejszyły.

moja na AR tez ulewała a dodatkowo jak dawałam tyle ile jest napisane to miała okropne zatwardzenia. Jak dawałam miarke mniej ale tez ulewała. Moja niestety ma tendencje ze je na zapas jest łakoma i zarta

kochane mamusie karmiące mieszankami powiedzcie mi po jakim czasie sprawdzic czy mleko jest ok ? Wczoraj na noc pierwszy raz podałam mleko modyfikowane (zeby sprawdzic czy akurat to bedzie ok jak wrócę do pracy). W nocy dużo prykał w pieluchę , ale brzuch go nie bolał , bo nie płakał, rano zrobił kupkę , ale normalną jak zawsze, od rana tez usmiechnięty. Czy może trzeba podawac takie mleko przez caly dzien ,zeby się przekonac? Jestem trochę zielona w tej kwestii , bo nigdy nie karmilam sztucznie (przy pierwszym karmilam piersią do roku , a potem tylko przetwory mleczne w kazdej postaci mu wchodzily).

dorisday, czasem trzeba tygodnia czasem wiecej, bo organizm musi sie przyzwyczaic. np moja robila zielone kupy po nanie, miala wysypke, przeszlismy na bebilon pepti i dopiero po ok 2 tyg kupy sie unormowaly, jednak wysypka nadal sie utrzymywala i potem jeszcze rz sie conieco pojawilo. ale zycze Tobie zeby mleczko sluzylo:) i dobrze ze prykal sobie, brzusio nie bedzie bolec :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry