• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

Natolin nie martw sie na razie (wiem latwo moze napisac) ale ja wczesniej juz tez pisalam o naszym niejedzeniu i jesli dobrze pamietam to onesmile miala podobnie jak my-czyli tylko mleko,u nas jedzonko i jako takie stale pory jedzenia dobiera sie klaruja i dopiero teraz borysek cos zaczyna mi jesc,jakis owoc,obiad itp itd a tak uwierz mi byla tragedia,ja sie nagotowalam,nawymyslalam a on po prostu zacisnal zabki i nie wlozylam mu ani jednej lyżeczki.a o tej zasadzie co pisze makuc to tez mi mowila w zeszlym tyg pani dr nasza (martwilam sie tym niejedzeniem i wybralam sie na wizyte coby nam pani cos zaradzila) takze sprobujcie bo u nas tez to dziala

reklama
a my mamy już dwa dania obiadkowe
schemat taki

6-7 210ml mleka
9-10 II sniadanko kanapki z szynką,jajko,pól parówki
12-13 obiadek 190gr
15-16 moja zupka
18 owoc
i wieczorem jest butla 210ml po 20 lub do 23 czasami w nocy sie obudzi na mleczko ale za to rano juz nie chce za bardzo.
Do mleka dodaje jeszcze 3 miarki kaszki.

Natolin ja pamietam o waszej skazie i związanych z tym ograniczeniach, dlatego własnie po skończonym roku zaleca sie u dzieci ze skazą niemowlęcą badanie z surowicy krwi w kierunku alergii pokarmowej żeby definitywnie potwierdzić lub wykluczyć bo na etapie niemowlaka to wszystko jest na zasadzie "a może to jest to" nawet jeśli objawy sa typowe to w testach czesto wychodzi ze alergii nie ma i lekarz zezwala stopniowo wprowadzać nową dietę bo stosowanie diety eliminacyjnej zawsze jest dla dziecka z pewną stratą.

Makuc u nas z jedzeniem podobnie, jak my jemy to Franek zje wszystko ale on karmiony nie ma juć ochoty i robi co może żeby nie jeść, tak więc i ja doświadczyłam pewnej formy dziecka niejadka bo bez nas nie chce absolutnie jeść, poza tym jada owszem ale doprawione, makaron z pesto, z czosnkiem, z ziołami włoskimi, soli odrobinka ale przyprawy muszą być. Zlikwidowaliśmy jeden posiłek, zamiast 5 ma 4 bo inaczej przy kazdym była wojna.

LOLISZA wiem, że może się okazać, że jest już po skazie. Będę jeszcze w tym miesiącu u takiej lepszej alergolog to pogadam z nią.
Teraz moim problemem jest niechęć do wszelkiego jedzenia nie gotowego ze słoika :-(

u nas tez niby skaza, a je tak naprawdę wszystko bo w zupie śmietana jest, jajko nie daje tylko jogurtów i serków,ale cos mi sie wydaje że to nie była skaza narazie dostaje niewiekie ilości i nic mu nie jest,poczekam jednak jeszcze z wprowadzeniem serków z decyzją Pani doktor.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry