reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Nat gratuluje, za to u nas "słoikowy bunt" - wywalam ostatnio kazdy napoczety słoiczek a Franek na sam widok krzyczy "BEEE". No i musiałam zrobić mu kurczaka z ryzem i pozwolić samemu jeść bo inaczej nic by nie zjadł, wczoraj było to samo i robiłam na szybko makaron z łososiem i szpinakiem, a jutro??? Z jednej strony sie ciesze że chce jeść normalne jedzenie, z drugiej musze co wieczór sie zastanawiać co na obiad bo ja wcześniej nie gotowałam...

LOLISZA doskonale Cię rozumiem, gdyż ja też nie gotuję raczej i to mnie naprawdę męczy, tzn właśnie najbardziej to zastanawianie się, dobieranie produktów, nie no ja zdecydowanie powinnam mieć gosposię...
moje dziecię dzisiaj sporo zjadło, więc może idzie ku dobremu. oczywiście najlepsze jest mleczko. na noc mleko z 300ml wody, 10 miarek mleka i 4 miarek kaszki na dobranoc wypił szybciutko i myślę, że i więcej by wypił...

Nat czyli zadziałał sposób z wymieszaniem kupnego z ugotowanym. Gotuję tylko zupki.U nas też to przeszło, daje 1/3 słoiczka do zupki, a resztę słoiczka ma na 2 danie. .Doprawiam bazylią.I mrożę w małych słoiczkach, bo wielkich nie zjada na jeden raz.
Ale coś od wczoraj nie chce pić mleczka, mam nadzieję, że się jej odmieni, bo narazie żadnych jogurtów , ani deserków nie dostaje.

reklama
Natolin super, że Piotruś zjadł jednak Twój obiadek, wow tyle mleka wypija??? moja max 210 bez kaszki.
Lolisza Oliwka też się buntuje na słoikowe jedzenie więc zaczęłam powoli coś jej sama gotować.
Elusia oby to było tylko chwilowe nie jedzenie mleka:-)

Do góry