reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

paolcia, ja też myśle że twoja córa ładnie je :tak:

u nas jest tak:
6-7 mleczko 210ml
10-11 mleczko z kaszką lub bez, różnie 180 albo 210 ml
14-16 obiadek, 3/4 lub cały duży słoiczek czyli jakieś 200g
18 deserek, mały słoiczek 125g
ok .20 mleczko 180 lub 210ml, zależy o której jadł deserek ;-)

U nas rozbieżności w godzinach bo wszystko zależy od tego czy gdzieś wychodzimy, generalnie mój Patryk raczej o jedzenie się nie upomina :dry: No a pomiędzy posiłkami chrupki kukurydziane wcina, max 2 dziennie, czasem jakiś owoc, no piciu po drodze :-)

reklama
Hmm, to Pawel ostatnio tez sie poprawil i je od tygodnia tak:

3.00-5.00 rano 180 ml mm
8.00-9.00 180 ml owsianki z miseczki lyzeczka
12.00 180 ml mm
16.00 obiadek - tu roznie, czasem 130 ml,czasem 230 ml sloiczka
18.00 cos z talerza taty albo jakies owoce a czasem w ogole nic
20.00 180-200ml butla mm
Przez caly dien pije wode, czasem zje ciasteczko.

PAOLCIA u nas wygląda to mniej więcej tak:

ok. 4 - cyc
7.30/8.00 - śniadanie [parówki, sinlac jedzony łyżeczką, kanapka z mięsem pieczonym itp.]
11.30/12.00 - obiad [i tu zależy od nastroju albo mały słoiczek albo ta 220... nie ma regóły]
ok 15.00 deserek [jakas papka z owoców, ew. coś z naszego talerza czyli 2.obiad ale jakis dużych ilości tego nie je - max. 120ml. tak na oko]
po 18.00 kolacja [tu przede wszystkim jest sinclac bądź sinlac z kaszką ryżowa robioną na wodzie bo my mleka niet..]

przed pojściem spać jeszcze cyc na dobry sen i lulu paaaa.
w między czasie wiadomo picie plus ew. jakis wafelek ryżowy, chrupek etc.

Paolcia u Nas jest tak
5-6 butla 240 mm
9 śniadanie w żłobku (kaszka jakieś 160 ml lub kanapka z czymś)
12 obiad dwudaniowy (podobno zjada)
ok 16 zje może coś z naszego talerza, a jak nie chce to po drzemce ok 17 zjada pracie 250 deserku, lub świeże owoce
20-20:30 butla 240 ml

Paolcia no to u nas wygląda dzień posiłkowy tak:
około 5 rano - 150ml mleka
1) godz 7 - bułeczka,jakaś wędlinka i pomidorek
godz 8.00 - 150ml mleka, potem drzemka 2 godzinna
2) koło 11 - owoc lub biszkopt
3) między 12 a 13tą - obiadek
do pół godziny po obiedzie ,butla 150ml i druga drzemka.
wstaje koło 15tej i je z nami obiadek , czasem zje, a czasem tylko się bawi jedzeniem.
4) koło 17tej owoc, jeśli dopołudnia nie zjadła
5) po 18. 30 kolacja - tzn. pieczywko, szyneczka
po 19tej kąpiel i flacha 180ml
takze mamy chyba 5 posiłków , bo mleko to tylko już uzupełnienie.

Happy dzięki!! widzę, że moja je całkiem ładnie :tak: a taki szczypiorek z niej! :-)
No własnie...Wiecie co?Zaczynam się trochę martwic ta moją Amelką.Bo widze,ile jedzą Wasze dzieci,a moja w porównaniu do nich niewiele i taka gruba...musze powiedzieć doktorkowi o tym,bo boję się,że z nią coś nie tak...:((((.Kaszek nie dostaje,dwie miarki kleiku ryżowego do mleka na noc tylko,przekąsek prawie wcale,z soczków słodkich przecierowych też już zrezygnowałam...:no::-(O co kaman????:-(

Ostatnia edycja:
No,nie wiem...ale ostatnio ważyła prawie 10 kg...Teraz pewnie już więcej.W przyszłą srode do doktorka się wybieramy,bo teraz z zasmarkaną do zdrowych nie chcieliśmy iść.
P1010445.jpg
o,tu na zdjęciu ze swoją prawie trzyletnią kuzynką

Ostatnia edycja:
a urodziła się z jaką wagą? i jak w siatkach centylowych przebiega rozwój? patrzyłaś?
ja dłuższy czas właśnie się martwiłam tym, że Pudzianek tyje, a w sumie poza mlekiem wcale dużo nie jadł.
Jak tak patrzę na schematy żywieniowe dziewczyn to też widzę, że on jakoś dużo nie je.
ale z doktorkiem można pogadać, tym bardziej, że macie fajnego ;-)

reklama
Do góry