reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
happy rozumiem Twoje obawy, bo ja wciąż się zastanawiam czemu mój szczypiorek skoro dość ładnie je tak mało waży! Ale u nas to raczej wynik tego, że z niską masą urodzeniową przyszła na świat 2480! Swoją wagę już potroiła teraz waży 7700! Odkąd zaczęła raczkować i chodzić widzę, jak jej tłuszczyku ubywa! No ale my jesteśmy drobni więc nie mogę od niej wymagać większej wagi. Chociaż próbuję ją podtłuczyć troszku, to i tak nic z tego bo ona jest wiercidupka i w miejscu nie usiedzi! Może Amelka należy do spokojniejszych dzieci, może jak tylko zacznie chodzić to zacznie też tłuszczyk gubić! Daj znać co lekarz na to, ale uważam, że powie, że nie ma powodu do niepokoju! :tak:

To u nas 12200 waga, ale już wolniej przybiera bo dużo się rusza, waga urodzeniowa 4500 więc ciężko będzie potroić:D, ale fakt, że jest mega duży. tzn wysoki bardzo i te kilogramy na nim się rozkładają, że jest wcale nie grubasek. a je raczej pięknie, tylko ostatnio coś ma focha przez zęby.

nat, i wzrost i waga raczej podobnie, chociaż nie dokładnie ten sam centyl, czasem jest delikatnie powyżej 25 a czasem poniżej, ale dużych wachań nie ma raczej :sorry: A mój Patryk na roczek powinien ważyć tyle co twój Piotruś teraz, ale raczej nie da rady bo on jeszcze do 10 nie dobił ;-)

U Alicji waga ciągle w okolicach 9,5 kg.
I mimo, iż je sinlac, ktory de fakto tuczący być powinien to nie przybiera na wadze prawie wogóle. Ale to może kwestia tego, że to taka wiercipięta jak Julinka PAOLCI? Waga urodzeniowa 2880, więc tak czy inaczej potrojona już dawno została ;-)

reklama
a ja sie przyznaje ze odpuściłam sobie te centyle :zawstydzona/y: przez te wszystkie problemy z wagą itp przestałam już sobie porównywać i jestem... spokojniejsza :sorry:

za to teraz jak Iś zostaje u cioci to mam wrażenie ze mi sporo przybrała, bo ona tam wystarczy ze powie "am" i już coś dostaje :-p musze jutro porozmawiac z ciocią żeby jednak trzymała sie godzin posiłków bo Iś zaczyna mi sie kompletnie rozregulowywać

Do góry