reklama

Kącik małego smakosza

makuc, no to Patryk podobnie do Alutki waży :-) ale on wage urodzeniową miał prawie kilogram większą ;-)

alicja, ja na te centyle to bardziej z ciekawości patrzyłam, a wogóle do nich wagi nie przykładam ;-) zresztą lekarze też nie, jak kiedyś lekarzowi powiedziałam, że Patryk mało waży to usłyszałam że szukam dziury w całym :-)

reklama
Mnie jakoś centyle nie porywają, może do 6 m-ca patrzyłam ale teraz już nie, Oliwia waży pond 10 kg więc potroiła swoją wagę urodzeniową a roku jeszcze nie skończyła - klocuszek :-)

NAT czemu zło? wg. mnie są jak najbardziej na miejscu, tym bardziej, że dzięki nim mamy ogólne rozeznanie odnośnie wagi/ wzrostu naszych Dzieci i ew. bodzieć do konsultacji wszystkiego z pediatrą.
ROXI nam Aliczka tak w pierwszych miesiącach szybko przybierać na wadze zaczęła. Aż pediatra w szoku była. A teraz jakoś przystopowała. Chociaż przyznam się bez bicia, że swojego czasu świra na pkcie jej wagi miałam, bo ciągle w tych górnych centylach była i jakaś wizja pulpecika mi się uruchomiała tym bardziej, że ja jako dziecko byłam tlusta i długo nie chodziłam właśnie przez swoje nadprogramowe kg :eek::confused2:

mi lekarze zapisywali centyle, ale jakoś bardzo się tym nie przejmowałam. Jedynie byłabym przerażona jakby caly czas była poniżej 3 centyla, a tak to mała zawsze w normach pieknie się mieściła

reklama
nat, no cos ty, bardziej chodziło o to że nie ma co zbytniej uwagi do tego przykładać jesli lekarz mówi że wsio ok! żeby się nikt nie zamartwiał bo centyl nie taki ;-)

makuc,
to u nas Patryk ewidentnie we mnie poszedł, buzia okrąglutka, poliki pełne a reszt ciałka taka raczej chudsza :-) mama mi mówiła, że każdy jak mnie widział w wózku przykrytą to myślał, że grubasek a jak mama wyjeła mnie to odrazu było widać że taka drobniejsza :sorry: no i ja mam to samo, ostatnio pare osób powiedziało na Patryka tłuścioszek :confused2: a on nawet 10 kg nie ma, no a że poliki ma jak chomik to juz inna sprawa :-D

sarisa, no właśne, bo mi się wydaje że tu chodzi poprostu o mieszczenie się w normach a który centyl to już zalezy od dzieciaczka i jego uwarunkowań :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry