reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Młody właśnie wciągnął 240 mleczka... A wczesniej rano 4 mega racuchy z jabłkiem na przegryzkę na spacerku banan, na obiadek spagetii sama obmyśłiłam i zmodyfikowaną wersję zjadł zachwyt bezcenny bo pierwszy raz to jadł. cały talerz połowę tego co ja jem wciął:D na poobiednią drzemkę wciągnał180 mleczka. na podwieczorek 90 mleczka i serka waniliowego takie z łowicza bez konserwantó połowę czyli ok 100 ml. Na kolację jabłuszko całe małę mu wyskrobałam, i parówka z półówką kromeczki chleba. No i teraz to mleko.... wcześnie... aloe już płakał i picie wyrzucał mleka chciał :| Cieakwe czy do rana dotrwa...

No,ze szpitala to obładowana "prezentami" wychodziłam- dwa pudełka - różowe i niebieskie i dwie reklamówki próbek i gadżetów(po wywaleniu gazet i broszurek).Potem były dwie paczki z Hippa,jedna z Bobovity bodajże,no i co miesiąc "Twój Maluszek".A teraz jakoś ucichło- nawet gazetki nie przychodzą:/

Dziewczyny proszę, napiszcie mi jak wygląda Wasz schemat dnia? Bo chcę wiedzieć czy Julcia za mało jedzonka przypadkiem nie dostaje! Tak więc ona do głodomorków nie należy i jemy tak:
6-7 rano 210 mm (już mieszamy z 3) plus sinlac lub kaszka bananowa
ok 9 kanapka z masełkiem i wędlinką/serkiem lub chlebek z masełkiem i pół parówki
ok 12 210 mm z miarką sinlac
ok 14 jakiś owoc lub deserek/jogurcik
ok 17 obiadek ( nie wiem ile bo sama gotuję) czasami zje więcej czasami mniej zależy od dnia i humoru :eek:
po 20 210 mm z kaszką

w międzyczasie jakiś chrupek czy ciasteczko

Policzyłam i wychodzi u Was 6 posiłków- czyli nawet więcej,niż w schemacie:)- powinno byc ok:).U nas jest tak:
6.00 rano- mm- jak wypije 180 to święto lasu:/
ok.9.00- sniadanko- kanapka z czymś tam;),czasem mlekiem popije,czasem nie
12.30- obiadek-z ilością róznie,jak ma apetyt,to 250 g,jak nie ma,to nawet 150...:(
16.00- podwieczorek- przeważnie jogurcik z owocami(sporo zjada,ok 250 g),a czasem drugi raz obiad(z nami;))
19.00- butla wieczorna z kleikiem ryżowym-też jak 180 wypije to szok...:/
przekąski rzadko...
Ja tez gotuję sama,ale pakuje do słoiczków,to wiem,jaka ilość mniej- więcej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry