reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Młody właśnie wciągnął 240 mleczka... A wczesniej rano 4 mega racuchy z jabłkiem na przegryzkę na spacerku banan, na obiadek spagetii sama obmyśłiłam i zmodyfikowaną wersję zjadł zachwyt bezcenny bo pierwszy raz to jadł. cały talerz połowę tego co ja jem wciął:D na poobiednią drzemkę wciągnał180 mleczka. na podwieczorek 90 mleczka i serka waniliowego takie z łowicza bez konserwantó połowę czyli ok 100 ml. Na kolację jabłuszko całe małę mu wyskrobałam, i parówka z półówką kromeczki chleba. No i teraz to mleko.... wcześnie... aloe już płakał i picie wyrzucał mleka chciał :| Cieakwe czy do rana dotrwa...

No,ze szpitala to obładowana "prezentami" wychodziłam- dwa pudełka - różowe i niebieskie i dwie reklamówki próbek i gadżetów(po wywaleniu gazet i broszurek).Potem były dwie paczki z Hippa,jedna z Bobovity bodajże,no i co miesiąc "Twój Maluszek".A teraz jakoś ucichło- nawet gazetki nie przychodzą:/

Pochwalę się... Sama wykonałam i upiekłam pasztet dla młodego z indyczego mięska. Wyszedł PRZEPYSZNY! Jak ktoś chętny zarzucę przepis na wątek.

Dziewczyny proszę, napiszcie mi jak wygląda Wasz schemat dnia? Bo chcę wiedzieć czy Julcia za mało jedzonka przypadkiem nie dostaje! Tak więc ona do głodomorków nie należy i jemy tak:
6-7 rano 210 mm (już mieszamy z 3) plus sinlac lub kaszka bananowa
ok 9 kanapka z masełkiem i wędlinką/serkiem lub chlebek z masełkiem i pół parówki
ok 12 210 mm z miarką sinlac
ok 14 jakiś owoc lub deserek/jogurcik
ok 17 obiadek ( nie wiem ile bo sama gotuję) czasami zje więcej czasami mniej zależy od dnia i humoru :eek:
po 20 210 mm z kaszką

w międzyczasie jakiś chrupek czy ciasteczko

Policzyłam i wychodzi u Was 6 posiłków- czyli nawet więcej,niż w schemacie:)- powinno byc ok:).U nas jest tak:
6.00 rano- mm- jak wypije 180 to święto lasu:/
ok.9.00- sniadanko- kanapka z czymś tam;),czasem mlekiem popije,czasem nie
12.30- obiadek-z ilością róznie,jak ma apetyt,to 250 g,jak nie ma,to nawet 150...:(
16.00- podwieczorek- przeważnie jogurcik z owocami(sporo zjada,ok 250 g),a czasem drugi raz obiad(z nami;))
19.00- butla wieczorna z kleikiem ryżowym-też jak 180 wypije to szok...:/
przekąski rzadko...
Ja tez gotuję sama,ale pakuje do słoiczków,to wiem,jaka ilość mniej- więcej.

reklama
Do góry