reklama

Kącik małego smakosza

reklama
hihi, co do kluseczek to nie mogę doczekać się jutrzejszego ważenia! Justyna ma już pokaźne gabaryty ;-) A jeszcze te moje obserwacje jej ciałka - jakby alergiczne.... Wolę nie szaleć jej kosztem. Podejrzewam ze zjadłaby coś innego niż mleko z chęcią ale mi potem będzie trudni wyczaić od czego te zmiany na skórze.... Wiec poczekam cierpliwie :)

no wlasnie moja mala chyba ma jakas skaze bo ostatnio zaczelam jej dawac mleko gerber i dzis zauwazylam ze na raczkach przy zgieciach w lokciu ma taka sucha skore troche czerwona((wiec nie bede jje dawac tego mleka a dalej bebiko. no chyba ze to tez po bebiko ale karmilam ja jak skonczyla 3 tyg bebiko wiec chyba by szybciej cos wyszlo...?

Ewelina, niekoniecznie. Ja karmiłam miesiąc normalnym mlekiem + 1,5 miesiąca cyckiem gdzie jadłam wszystko i właśnie właściwie po 2,5 miesiąca pojawiła się biegunka krwotoczna wskazująca możliwość alergii.
Co do tych kaszek, to rzecz polega na tym, że są to raczej pokarmy ciężkie. Jelita muszą zacząć inaczej pracować, żołądek trawić, zmienia się konsystencja kupy, którą nasze maluchy muszą się nauczyć wypychać. I dlatego teoretycznie należy je wprowadzać po przecierkach. TEORETYCZNIE bo oczywiście bywają odstępstwa.

Dziewczyny ja dawałam małemu Nutriton do mleka od kiedy wyszliśmy ze szpitala po zachłyśnięciu. To jest coś takiego jak kleik ryżowy. Tak samo mleko AR jest zagęszczane podobną substancją. Zalecenie od pediatry miałam już jak młody skończył 1,5m żeby mleko kleikiem zagęszczać, także o kaszki się nie martwię. Są jak najbardziej odpowiednie.

Mi lekarz powiedział,że mogę Amelce dawac ten Sinlac,ale po 4 mcu,nie wcześniej.A jej się przyda,bo tez ulewa strasznie,czasem cała podłoga do mycia;P.No i bezpieczny w miare dla niej,chyba,że będzie miała alergię na ryż:szok:,bo i to się zdarza...Ja tym bardziej się nie śpieszę przez te jej alergię i choc czasem juz by się chciało dac dziecku cos innego,to wolę czekać.
Aha,dobranocka,o co chodzi z tym cytatem(#457)?Przez pomyłkę?

hmmm, u mnie nie trwa to raczej nawet 2minuty, zresztą mały je w miarę regularnie, więc mogłabym mieć gotowe na godzinę. ja normalnie jestem mega fanką mm

reklama
Miało być tak:

To ja chyba też to zrobię,choć nigdy nie robiłam takich rzeczy,bo nie lubię,jak mi potem maila spamują...ale cos za coś,nie?:)

Widzisz, to trzeba sobie założyć osobne konto pocztowe na wszelkie konkursy, rejestracje itd - własnie takie do spamowania. Kiedys ktoś mi tak polecił zrobić - i rzeczywiście odciąża to te poważne konta. Więc i ja polecam innym!

A ja mm Gerbera karmię już 2,5 miesiąca więc ewentualne problemy wyszłyby wczesniej na pewno. A te zmiany się pojawiły całkiem niedawno...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry