reklama

Kącik małego smakosza

u nas Patryk je ze slodyczy, harbatniki, paluszki, wafelki sprawdzam tylko sklad by nie bylo tluszy trans, niestety lubi slodkie, codziennie rano pije kakao, ale od samej czekolady go juz 3 x wysypalo, wiec czekolady nie bedzie dostawal,

reklama
Dzieki, dziewczyny za odzew.Pytalam, bo juz kilka razy widzialam duuuzo mlodsze dzieci wsuwajace cale batony i troche mnie to przerazilo. Osobiscie jestem przeciwko podawaniu czekolady, czy slodyczy dzieciom, ktore nie maja jeszcze wszystkich zabkow, albo tym, ktore sa niejadkami - tak, jak moj Pawel. Tu w Szkocji zaobserwowalam, ze juz niespelna roczne dzieci dostaja batony, ciastka czekoladowe na zasadzie przekasek (zamiast jablka, banana, czy innego owoca), - wiadomo juz skad Wielka Brytania ma potem tylu otylych, chorych na cukrzyce mieszkancow...
Ja Pawlowi podam cos z czekolada, jak zeby wyjda i jak zacznie lepiej jesc. Poki co dostaje czasem slonego paluszka - bardzo lubi- i ciastka bananowe Heinza.

Nasza młoda ze słodkości je najwięcej chrupek kukurydzianych,suche wafelki od lodów,wafle ryżowe,suche płatki kukurydz,paluszki te mniej słone,biszkopty,czekolady to sporadycznie mały kawałek dostanie bo później z kupką problemy są.a owoce to różnie jak ma dzień to zje banana,truskawek nie chce wogóle pluje nimi chyba za kwaśne są,jabłka częściej.Za to zupę warzywną to by mogła codziennie jeść.

I znowu ja z pytaniem za 10 punktow:-)

Czy ktoras podawala juz moze swojemu dzieciu zupe szczawiowa? Mam zamiar ugotowac jutro, tyle ze mam pewne obiekcje przed podaniem Pawlowi, nie wiem, czy to juz mozna?

Dziewczyny jak w chwili obecnej wygląda jadłospis waszych dzieci?
Co zjadły np wczoraj przez cały dzień??

Ps. szczawiówke i fasolke po bretonsku Filip już jadł. Hmmm w sumie nie wiem dlaczego miałby nie jeść. Słodycze lubi ale nie dostaje codziennie.

SHE jadłospis z wczoraj:

śniadanie ok.7.00: zupa mleczna robiona z normalnego mleka
2gie śniadanie ok.11.00: pół parówki + pół banana
1wsza część obiadu po 13: kotlet schabowy + ziemniaki + ogórki (nadziubdziane i zostawione w 3/4 :dry:)
2ga część obiadu ok 15 jakoś: reszta tego co nie zostało zjedzone wcześniej ;-)
kolacja (po 18): 1/4 rogala z serem białym/masłem i odrobiną miodu

w między czasie picie (woda ew. soki) + trochę czarnych jagód.

reklama
She no wiesz ja mojemu dawałam fasolkę ale bez fasoli:sorry2: to za ciężkie jest mi się zdaję:dry:

A ja dziś dałam Kamilowi kiełbaskę na gorąco z skórką bo tak to zawsze mu obierałam:confused:

A je;

rano jak wstaje codziennie 250ml mleka (mleko zwykłe z kaszką manną)
drugie śniadanie ; kanapka z serkiem białym
przed popołudniową drzemką;250ml mleczka
obiad; ziemniaki,sos,kotlet mielony,
podwieczorek;ciastka,chrupki,soczek
kolacja;parówka z keczupkiem kromka chleba
przed spaniem;250ml mleka

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry