reklama

Kącik małego smakosza

moja bardzo długo miała 3 a później 2 pobudki w nocy. I nic nie działało ani zwiększanie porcji, a ni woda , ani smok i ignorowanie :tak: nagle sama z siebie sie przestawiła na jedno, zaczeła po prostu sama przesypiać czas pobudek aż doszło do tego że o tej 3.00 tylko sie kręciła na butle, nawet bez pobudki. Może po prostu na każdego malucha przyjdzie kiedyś czas i już.. trzymam kciuki żeby przyszedł on jak najszybciej!

moriam
ja mam butle i smoki z TT i jak na razie karmie 2. Właśnie zastanawiam sie nad kupnem czegoś do kaszki/kleiku. Zostały mi jedynki i mąż chce wz nimi pokombinować, zrobić większe otworki, ale sama nie wiem.

reklama
Alicja ja ma TT i moja nadal jada z 1(ale czesciej herbate) i z 2 tez jej pomału daje, ale troche sie nimi dławi. A jak bedziesz mleczko zageszczała to może sobie 3 kupcie? albo faktycznie mozecie sprobowac zrobic wieksza w 1.

Alicja ja ma TT i moja nadal jada z 1(ale czesciej herbate) i z 2 tez jej pomału daje, ale troche sie nimi dławi. A jak bedziesz mleczko zageszczała to może sobie 3 kupcie? albo faktycznie mozecie sprobowac zrobic wieksza w 1.

ja właśnie myślałam o tym żeby kupić 3, ale w moim obudził się MacGyver :-p i stwierdził że nie ma sensu kupować bo z tymi jedynkami i tak nie mamy co zrobić to on pokombinuje z igłą a najwyżej jak sie nie uda to je wyrzuci i kupimy trójki

U nas dzis jedna pobudka mniej...ale to pewnie chwilowe...

Alicja, nieglupi pomysl z dorobieniem dziurek w smoku. Musze mojemu zasugerowac :-)

Alicja gratulacje!
U nas nic nie dziala i o 3 i 5 cyc musi byc. Wczesniejszy posilek jest ok.20.
Probowalam dokarmiac na spiocha ok 24 ipobudka o 3-4 i tak byla. Oszukiwanie smokiem tez nic nie daje, najwyzaj przesuwa cyckanie o jakies pol godzinki. Ostatnio, wg waszych suhgestii zwiekszylam porcje dzienne ze 150 na 180z nadzieja , ze jak sie w dzien porzadnie naje, to w nocy nie bedzie sie domagac. Nic z tego:( Takze pozostaje mi czekac, az samo jej przejdzie:)

U nas to samo...
Jak głodna to niczym sie oszukać nie da!
Dzisiaj wstawała dwa razy, jakby sie cofała w rozwoju (przypominam ze był pewien CUDOWNY okres gdy spała po 9 godzin ciurkiem!!!), za każdym razem po prostu musi dostać flachę i kropka. A jak zwiększam porcje w ciagu dnia to.... nie dojada. Zjada na raz tak 120. Rzadko 150. A gruba jak pulpet :)))))))

ja właśnie myślałam o tym żeby kupić 3, ale w moim obudził się MacGyver :-p i stwierdził że nie ma sensu kupować bo z tymi jedynkami i tak nie mamy co zrobić to on pokombinuje z igłą a najwyżej jak sie nie uda to je wyrzuci i kupimy trójki

mój to samo wymyślił !!!! haha
ja wczoraj kupilam 2-ki ale nie zauwazylam ,zeby malemu to zrobilo jakąkolwiek róznice czyli chyba dobrze.

Ja chciałam dziurke powiększyć to mnie znajomy lekarz z pracy chciał zjeść niemalże że nienormalna jestem, że zrobie za dużą, mały sie zadławi, naświetlił mi cały temat zachłystowego zapalenia płuc i popukał w czoło, więc spuściłam łeb i kupiłam większe rozmiary. My na 3 jechalismy już na początku 2 miesiąca, ale moje dziecie łyka jak bocian żaby :)

Wczoraj skosztowaliśmy słoiczka Hipp Przysmak na Dobranoc i tak skosztowalismy że mały zjadł pół tego dużego słoika za jednym zamachem, a oblizywał sie potem przez całą kąpiel :) Przyznam że to takie dobre że sama bym to jadła, wg mnie dużo lepsze od standardowych kaszek do mieszania - wg Franka chyba też tylko jakby mniej ekonomiczne... :) Ale chce go nauczyć żeby to jadał bo my bardzo mobilni więc na wyjazdach będzie nam z tym prościej. Dziś w Tesco na promocji kupiłam 3 słoiki z biszkopcikiem i zapodam je w ramach wprowadzania glutenu ale to za jakiś czas.

no mojej kaszka na dobranoc z biszkoptami nie przypadła do gustu i zwyczajnie zacisneła szczeke i koniec. Tak wiec gluten w ramach kaszki manny. Dzis za to jadła zupe krem jarzynowy hippa i myslałam ze sie pozyga az sie popłakała i koniec. Za to bobovity wcinała tylko widze ze jest inny skład
Bobovita marchew ziemniak pietruszka
Hipp marchew ziemniak kalafior i groszek
A smierdzi ten hipp tak ze sama nie mogłam sie powtrzymac od czegos przy nakładnaiu

reklama
Dawidowe hehe my dzis tego hippa bedziemy właśnie testować, niedługo jak sie mały obudzi... ale ja mam nadzieje że podejdzie bo jemu nie podchodzi nic w czym jest pietrucha, własnie zupa gerbera marchew+ziemniak+pietruszka - próbowalismy kilka razy i nic z tego, nie ma opcji żeby to zjadł, mam nadzieje że hippa załapie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry