reklama

Kącik małego smakosza

Witam Dziewczynki. Potrzebuję porady co do smoczków. Chciałabym Pawełkowi zagęszczać trochę mleko na noc, kupilam kleik i dodałam do 120 mleka 2 łyżeczki tego kleiku, podałam smoczkem 3przepływowym aventu i dupa mały nie umie pić chyba za bardzo leci, kupiłam też smoczek lovi do kaszek i to samo :(. Czy ja za mało zagęszczam to mleko? Czy Wasze dzieciaczki ładnie piją zagęszczane mleczka?
Pozdrawiam

Moj Pawel tez ma problem z trojprzeplywowka. Ale ja ide w zaparte i nie bede zmieniac. Przyzwyczai sie po jakims czasie. (tez daje 2 miarki kleiku na 120ml mleka).

reklama
Witam Dziewczynki. Potrzebuję porady co do smoczków. Chciałabym Pawełkowi zagęszczać trochę mleko na noc, kupilam kleik i dodałam do 120 mleka 2 łyżeczki tego kleiku, podałam smoczkem 3przepływowym aventu i dupa mały nie umie pić chyba za bardzo leci, kupiłam też smoczek lovi do kaszek i to samo :(. Czy ja za mało zagęszczam to mleko? Czy Wasze dzieciaczki ładnie piją zagęszczane mleczka?
Pozdrawiam

przyzwyczai się! Justyna załapała za drugim podejsciem.

Dziękuję Wam Dziewczynki, więc będę próbowała dalej z tym kleikiem, mam nadzieję, że nie wymięknę, bo czuję się jak wyrodna mamuśka jak na siłę mu wciskam ten kleik a On się dławi i pluje, może poprostu mu nie smakuje, hmm spróuję jeszcze pare razy może się uda.

A moze zmieniłaś zbyt gwałtownie smoczek? Bo trzeba iść po kolei:najpierw jedna dziurka, potem 2 a dopiero po jakimś czasie 3 dziurki! A jak się nauczy łykać duże porcje to i z trójprzepływowym nie powinien mieć problemu. Oby się udało :-)

onesmile to super!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!My dziś bez nocnego karmienia! Po wczorajszym "oszukiwaniu" dotarło do mnie że ona w nocy głodna nie jest tylko chyba z przyzwyczajenia je. Dostała więc papu o 20.00 i ok 3.00 zaczęła sie wiercić, smok jej wypadał więc co chwila wkładałam (trochę sie nastresowałam bo mi głupie myśli przyszły że dziecia głodzę, no ale nie płakała ani sie nie obudziła więc chyba głodna nie była) i tak ok 4.00 zasnęła mocniej i obudziła sie o 6.00 wciągnęła butle i pokimała do 7.00 :-D:-)
spróbuje jej za to w dzień częściej dać, co 4 godz nawet odrobine niech wciągnie, to już sukces będzie, może sie przyzwyczai..

reklama
Alicja gratulacje!
U nas nic nie dziala i o 3 i 5 cyc musi byc. Wczesniejszy posilek jest ok.20.
Probowalam dokarmiac na spiocha ok 24 ipobudka o 3-4 i tak byla. Oszukiwanie smokiem tez nic nie daje, najwyzaj przesuwa cyckanie o jakies pol godzinki. Ostatnio, wg waszych suhgestii zwiekszylam porcje dzienne ze 150 na 180z nadzieja , ze jak sie w dzien porzadnie naje, to w nocy nie bedzie sie domagac. Nic z tego:( Takze pozostaje mi czekac, az samo jej przejdzie:)

czy ktoras z Was karmi tez butlami TT? Jakich smoczkow teraz uzywacie? Ja wlasnie przeszlam na 2. I wpadlam na to, ze TT tez ma smoka do kaszek-taki krzyzyk, ale jeszcze go nie mam.
A ten trojprzeplywowy to do Aventu czy Lovi jest? Moze sie w niego i nowa butle zaopatrze jak wejde w etap kaszek i kleikow.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry