reklama

Kącik małego smakosza

A ja na razie daję słoiczki małemu, a boję się podać na razie kaszkę albo kleik, chociaż leżą już w szafce i czekają aż trafią do buźki małego.
Zastanawiam się czy jeśli Łukasz pije 150ml to ile dać tych łyżeczek kleiku?2? bo chyba jedna to za mało, a z tego co czytała to wasze dzieci z takim kleikiem to i tak wypijają mniej mleka ;) Z kaszką tak samo robicie?

reklama
ja kleik daje tylko przed snem i to na 150 ml jedna nabierke mm. W dzien zaczyna jadac gesciejsze kaszki. W nocy pije samo mleko i nad ranem. Niestety tlyko młoda obiadki zupki mało chetnie je. Za to przy owocach pokrzykuje. Ciekawe jak bedzie jadła mieso. Ale to jutro bo połowe marchewki z ryzem czeka na dzis.

ja kleik daje tylko przed snem i to na 150 ml jedna nabierke mm.
I jest to gęste po takiej jednej miarce na 150ml mleka?
Ja zostawiam te łyżeczki po mleku i chomikuje bo potem przydają mi się do herbatek, kaszek i kleiku, bo tam nie ma łyżeczek:-).
A ten kleik to pierwszy raz podałaś w dzień,aby zobaczyć czy dobrze Laura na niego zareaguje?

ja mam kaszkę z bobovity i daje małej jedną miarkę do wieczornej butli. Myślałam też żeby dać 2 - 3 łyżki zrobionej kaszki do deserku. Jakoś nie mogę sie przekonać do kleiku..

Ja zostawiam te łyżeczki po mleku i chomikuje bo potem przydają mi się do herbatek, kaszek i kleiku, bo tam nie ma łyżeczek

ha! to ja jestem jeszcze bardziej zapobiegawcza bo...zbieram miarki z każdego mleka małej :-p najpierw odezwało się u mnie zboczenie zawodowe że mi sie to do prac z dziećmi przyda a później tak jakoś machinalnie odkładałam każdą z pudełka..no i teraz mam ich mnóstwo..ha kiedyś małej pokaże ile mlek wydoiła :-p

Ostatnia edycja:
A ja na razie daję słoiczki małemu, a boję się podać na razie kaszkę albo kleik, chociaż leżą już w szafce i czekają aż trafią do buźki małego.
Zastanawiam się czy jeśli Łukasz pije 150ml to ile dać tych łyżeczek kleiku?2? bo chyba jedna to za mało, a z tego co czytała to wasze dzieci z takim kleikiem to i tak wypijają mniej mleka ;) Z kaszką tak samo robicie?
Ja na 150 ml mleka dałam wczoraj 4 miarki kleiku ale dziś na wieczór planuje dać 5:szok:. Mały wszystko wciąga bez problemu i to w expresowym tempie bo szybko leci z tego smoczka LOVI do kaszek. Jak dałam smoczek 3+ lub ten trój przepływowy to nie leciało wcale prawie nawet jak wsypałam tylko 1 miarkę, więc do tego z krzyżykiem muszę zrobić gęściejsze żeby się nie dławił.
Kaszka chyba bardziej gęsta ale ja na razie nie dawałam.

Ostatnia edycja:

Ja daje 2 miarki kleiku na 150ml i Maly wypija do dna.

ja kleik daje tylko przed snem i to na 150 ml jedna nabierke mm. W dzien zaczyna jadac gesciejsze kaszki. W nocy pije samo mleko i nad ranem. Niestety tlyko młoda obiadki zupki mało chetnie je. Za to przy owocach pokrzykuje. Ciekawe jak bedzie jadła mieso. Ale to jutro bo połowe marchewki z ryzem czeka na dzis.

U nas odwrotnie - jak dotąd tylko zupkę marchewka z ryzem zjadła bez większych problemów. Druga część dzisiaj :-)

ha! to ja jestem jeszcze bardziej zapobiegawcza bo...zbieram miarki z każdego mleka małej :-p najpierw odezwało się u mnie zboczenie zawodowe że mi sie to do prac z dziećmi przyda a później tak jakoś machinalnie odkładałam każdą z pudełka..no i teraz mam ich mnóstwo..ha kiedyś małej pokaże ile mlek wydoiła :-p

Też mam miarki ze wszystkich mlek dotąd. I to nie ze zboczenia zawodowego bo takowego nie mam, ale jakoś tak wyszło :-)

a te kupki to juz zawsze zielone zostaja na nutramigenie?
Natolin, po Pepti tez zielone sa? I ile kosztuje w Polsce Pepti? Bo Nutramigen to mi moja siostra mowila, ze 26 zl i 9 na recepte (nie mam szans jej dostac tutaj).

My jesteśmy na Numtramigenie ponad 2 miesiące i kupki cały czas zielone,czasem żółtawe, no i po marchewce była pomarańczowa. Nutramigen kosztuje 26,20, a na receptę 13,10 zł
Refundacja jest 50 % a cena na Nutramigen chyba odgórnie jest ustalona,bo wszędzie gdzie patrzyłam była identyczna co do grosza, nawet w necie i po różnych aptekach sprawdzałam.

reklama

Mój jest wyjątkowym egzemplarzem i z kaszką wcale nie wypija mniej. Dla niego bez różnicy czy samo mleczko czy zagęszczone. Faktem jest, że na 220ml mleczka daję mu po 3 miarki kaszki/kleiku, czyli nie za wiele. Zresztą i to nie zawsze z powodu problemów z kupką. Niestety kaszki dodatkowo go zapychają :-(
Nie pamiętam już kto pytał o zaparcia. Na Wojtusia jabłko troszkę działa, ale o wiele lepsza okazała się śliwka (znalazłam po 4 miesiącu). Może warto spróbować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry