• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kaciki dla naszych dzidzioli...

reklama
Nie no dziewczyny nie żartujcie z tym obgryzaniem. Nie cofajmy się do ciemnogrodu!! Można dziecku obcinać paznokcie i nie wyobrażam sobie czekaćz tym 2 tygodnie:baffled: Ja przy pierwszym dziecku nie miałamani jednej pary łapek:tak: I małanie była podrapana. Po prostu trzeba zachować higienę przy obcinaniu i nie pokalczy maluszka. I ot tocała filozofia. Najlepiej zrobić to kiedy dziecko śpi.:tak:

obgryzanie paznokci jest bardziej bezpieczne niz obcinanie, bo dziecku palca nie nadgryziesz lub nie odgzyziesz, obgryzajac ma sie duzo lepsze wyczucie niz jak robi sie to obcinaczem. Ja obcinalam i uzywalam niedrapek i mlody czesto sie i tak gdzie sdrapnal, ale znam mamy co obgryzaja i nawet nie chca slyszec o obcinaczu.

Ja swoich nie obgryzam a co dopiero dziecku, ale pewnie niektórzy obgryzają bo to bezpieczniejsze:) Ja pamiętam zawsze jakl obcinałąm mojemu siostrzeńcowi jak był mały, to całą byłąm mokra z tych nerwów, a i tak dało mu się obcinać tylko podczas snu, bo tak to słyszał wniebogłosy:)

reklama
z tym obgryzaniem to też słyszałam, że to bezpieczniejsze.... ale nigdy nie próbowałam hehe:-D moja szwagierka za to noworodkowi wogóle nie obcinała, bo jak małemu podrastaly to jakoś same się urywały, takie były delikatne... :tak:i nigdy nie zdążyła po nożyczki sięgnąć.

a ja tam takimi pierdołkami jak paznokcie się nie przejmuje. Są bardziej stresujące rzeczy.... :-p ja się boję pielęgnacji siuśki :-D jakoś nigdy nie miałam do czynienia z noworodkową dziewczynką. Brat ma trzech chłopaków, szwagierka synka, kumpela syna, ja też.... ehh ciemnogród u mnie z dziewczynkami :cool2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry