• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
ja wlasnie doczytalam na opakowaniu Nan 1 tam gdzie jest ta tabelka z iloscia mleka ze 5 i 6 miesiac mleko nastepne mozna wprowadzac po konsultacji z pediatra

Mam pytanko do dziewczyn które karmią tylko piersią: czy wprowadzacie poza mleczkiem coś jeszcze do diety Waszych Maluszków? ja pytałam moją pediatre i nie kazała mi nic dawac poza piersią. a korci mnie żeby mój Macio chociaż jabłuszka spróbował :)

Lilunia, mnie też korci, ale podobnie jak Twój pediatra mój odradza. Ponoć jak karmimy tylko piersią, to podawanie czegoś innego przed 6 miesiącem może wywołać alergię itp. Jedyne co, to herbatkę dla niemowląt wprowadzę za kilka dni, bo do teraz nic nie dawałam.
Lilunia, Ula a dajecie swoje mleko w butelce? Moja cholerka nie weźmie butelki do ust, a tu żłobek się zbliża...

U mnie tylko cyc i dziś podałam wyjątkowo herbatkę koperkową i wytrąbiła 100ml :szok:. Nie wiem, czy głodna czy jej smakowala, czy pić się chciało. Marika chętnie z butli pije.

Martwię sie, czy moze to jej budzenie nocne i większe marudzenie w ciągu dnia to nie z głodu. Cycki jakieś flakowate...:-( Nie chcę jej sama dokarmiać sztucznym bez konsultacji z naszą lekarką - zresztą ładnie przybierała, wiec potrzeby nie ma.

Co do nowych produktów to też jeszcze czekamy.

Ostatnia edycja:
reklama
Lilunia, mnie też korci, ale podobnie jak Twój pediatra mój odradza. Ponoć jak karmimy tylko piersią, to podawanie czegoś innego przed 6 miesiącem może wywołać alergię itp. Jedyne co, to herbatkę dla niemowląt wprowadzę za kilka dni, bo do teraz nic nie dawałam.
Lilunia, Ula a dajecie swoje mleko w butelce? Moja cholerka nie weźmie butelki do ust, a tu żłobek się zbliża...
Mój też nie chce w ogóle butelki. Swojego mleka nie daję mu w butli. Boję sie ze jak zacznie pic z butli to nie bedzie chciał potem piersi. Ale po tym co Ula napisała moze sprobuje mu dawac z butli chociaz od czasu do czasu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry