• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka.
Lekarka ostukała, opukała, osłuchała i zawyrokowała przeziębienie. Uff.
Tylko spać nie daje rady ani Tusina ani ja- z nosów nam cieknie, kaszlemy a jedyne lekarstwo- "paracetamol w razie gorączki". Gorączki nie mamy więc tylko fridą gluty dziecku wyciągam co 10 minut i mierzę temp. Samą siebie wapnem i wit.c traktuję. Jej, chyba wszystko przez te śniegi co przyszły, bo tu domki nie ocieplane i przez kilka dni było mroźno ino hej...

A co do drzemek, to moja mała śpi po pół godzinki 3-4 razy dziennie, lub po 1,5-2h dwa razy dziennie. Najdłużej śpi mi na rękach - nawet 3h potrafi zaliczyć, ale to już ekstremum, na które sobie nie pozwalam często.

reklama
Nie.. To nie tak.. U nas też lekarze się zarzekali, że zaparcia u takiego malucha, są całkiem normalne..Kazali podawać herbatkę rumiankową, glukozę, nowe mleko na problemy z wypróżnianiem..Masowaliśmy brzuszek, dociskaliśmy nóżki, a problem z zaparć stawał się coraz większy..
Dostawałam już powoli schizy z tej całej bezradności.. Gdy Młoda zaczęła gorączkować i każdy pokarm zwracała nosem, zadzwoniliśmy po lekarza. Zaraz po zbadaniu Małej stwierdził, że wyczuwa starą, zalegającą kupę i niezwłoczna jest wizyta w szpitalu.. O mały włos,a doszło by do jakiegoś zakażenia..

Biedna Maja! Musiała się strasznie męczyć :-(

ppatqa: no u nas podobnie. O 9.00 drzemka max 30 min, ok 11/12 spacer i tam pośpi trochę .. przy dobrych wiatrach max godzina, ok 15 .00 może z 20 minut i potem o 17.00 znowu 30 min. I to by było na tyle.

Zdrowia dla chorujących!

Ja mogę liczyć na jedną 2-2,5h po spacerze + dwie takie 30-45min

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka.
Lekarka ostukała, opukała, osłuchała i zawyrokowała przeziębienie. Uff.
Tylko spać nie daje rady ani Tusina ani ja- z nosów nam cieknie, kaszlemy a jedyne lekarstwo- "paracetamol w razie gorączki". Gorączki nie mamy więc tylko fridą gluty dziecku wyciągam co 10 minut i mierzę temp. Samą siebie wapnem i wit.c traktuję. Jej, chyba wszystko przez te śniegi co przyszły, bo tu domki nie ocieplane i przez kilka dni było mroźno ino hej...

A co do drzemek, to moja mała śpi po pół godzinki 3-4 razy dziennie, lub po 1,5-2h dwa razy dziennie. Najdłużej śpi mi na rękach - nawet 3h potrafi zaliczyć, ale to już ekstremum, na które sobie nie pozwalam często.

Podziwiam! Nie utrzymałambym tyle na rękach.
Chociaż M. się kiedyś zdarzyło :-D

Mam pytanie
kiedy zmieiacie mleka na 2?po 4 miesiacu jak kiedys bylo czy po 6?bo nie mam pojecia, a teraz widze ze te 2 sa ciagle w promocji(po 9 zl NAN2 , 3, i 3R) w wiekszych sklepach.no i teraz nie wiem czy robic wieksze zapasy 1 czy za 2 tygodnie przechodzic na 2...:confused:

Mam pytanie
kiedy zmieiacie mleka na 2?po 4 miesiacu jak kiedys bylo czy po 6?bo nie mam pojecia, a teraz widze ze te 2 sa ciagle w promocji(po 9 zl NAN2 , 3, i 3R) w wiekszych sklepach.no i teraz nie wiem czy robic wieksze zapasy 1 czy za 2 tygodnie przechodzic na 2...:confused:

NAN1 daje się do 7miesiaca ;-) ale nie wiem od ktorego mies. jest NAN2

blond a w jakich marketach widziałaś NAN za 9zł??

Ostatnia edycja:
misia ja wiem ze NAN 2 jest po 6.ale to weszlo w zycie kilka miesiecy temu i zawsze bylo od 4 miesiaca.teraz nawet jeszcze mozna spotkac w sklepach Bebiko 2 po 4 i Bebiko 2 po 6 miesiacu.chodzi mi bardziej o ta cene...teraz jest w lidlu(tzn od poniedzialku), w tesco tez jest.podobno w polo niedawno bylo.
bo ja nie rozumiem jednego...kaszki mleczno ryzowe od 4 miesiaca sa na mleku 2, a mleko 2 jest po 6 miesiacu.i teraz nie wiem czy po 4 moge mu dawac kaszke ktora jest na 2:wściekła/y:(ale to juz kiedys pisalam)albo ja glupia jestem albo nie wiem...bo chyba Czarna juz jest na 2 o ile dobrze pamietam.
wiec ja juz dalej nie wiem:-(
aha i te promocje sa tylko na NAN 2, 3 i 3R oczywiscie a jedynki nigdzie dostac nie moge bo wszedzie sie konczy:/

To zależy chyba od mleczka. Widziałam np Bebiko 2 po 4tym miesiącu ale też widziałam Bebiko 2 po 6tym miesiącu. U mnie w markecie dostępne głównie Bebika 2 po 6 tym miesiacu wiec jeszcze miesiac pijemy 1.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry