• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

reklama
Niestety my rodzice mamy to do siebie, ze potrafimy co jakis czas przedobrzyc:baffled: i wcale to na dobre nie wychodzi. Mam nadzieje, ze mnie kopnie ktos w zad jak będę coś nie tak robiła np VI;-)

mam pytanie czy wy też macie problemy ze zmianą pieluch u dzieci? u mnie ostatnio to są takie akrobacje, wierci się na wszystkie strony że założenie i zapięcie to nielada wyczyn, czasami udaje mi się ją czymś zainteresować ale to tylko na chwilę a nóżkami rozkopuje się wszędzie.
i jeszcze jedno myjecie ząbki maluchom? tak się zastanawiam nad zakupem specjalnej pasty i szczoteczki dla niemowląt. skoro już może się pochwalić 2 zębolami to chyba czas najwyższy zadbać o nie i przyzwyczajać do mycia. wstyd przyznać ale dopiero dziś o tym pomyślałam:zawstydzona/y:

Oj tak wiercioch straszny z Sebcia.
Muszę uważać aby nie fiknął z przewijaka.

Ja gazikiem z przegotowaną wodą pędzluję buzię.

Jak pokażą się zębole to szczoteczką delikatnie będę myć a pasta do zębów dla takich małych dzieci to jeszcze chyba nie jest wskazana.

Oj tak, tak. Przewijając trzeba śpiewać, machać grzywą i inne harce wyprawiać, byle zapiąć rzepa.

My myjemy samą wodą - a szczoteczkę mam taką na palec nakładaną. Tylko nie mogę się domyć języka - taki brzydki nalot się zrobił. Lekarz i położna stwierdzili, że to nie pleśniawki, więc nie wiem co z tym robić:baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry