• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Bony jak ja czytam o tym waszym karmieniu to szok:szok::szok::szok:moja Wiktoria zje z jednego cyca i sie naje:tak::tak:pojdzie spac i daje jej drugiego cyca, niedokarmiam jej. Taki kluseczek mi sie robi:tak::tak::tak:Tez jednak marudzi przy piersi juz pod koniec. Ma chyba nosek zapchany bo cos chrobocze:-(:-(wy przeczyszczacie ta fridą i solą morską?Moje piersi tez juz są wiotkie, robia sie twardsze w nocy.Ale to przez to ze lakatacja sie unormowała
Dzis moja malenka jest niespokojna spi po 1h lub0,5 i zaraz chce do cyca, ale dałam jej smoka

reklama
Ewela-ja mam dokładnie tak samo. Laktacja się unormowała, tylko po nocy bolą piersi i są nabrzmiałe (ale moje dziecko śpi ok.6-7h). A córa przybiera aż miło!

Witam!
Ale jestem :wściekła/y:....:angry::angry::angry:
Właśnie wrócilam z przychodni z kwitkiem, bo pani doktor dzis nie ma.
Chciałam, żeby małą zbadała czy oprócz tego katarku tzn. zapchanego noska nic więcej się nie dzieje, bo przeciez ta starsza była chora.
A wiec zostaje nam woda morska do zapsikiwania i czekanie do jutra.
Mała marudzi - pędze z cycem...

AGA wspolczuje ale do jutra juz niedaleko ;-)
EWELA I KATE to sie tylko cieszcie ze wam mleka starcza I tak powinno byc ze dziecko na jednym karminiu najada sie z jednej piersi Moja je z dwoch i konczy sie coraz czesciej flacha :-(
Ale juz sie nie przejmuje tym jak na poczatku

ANIU wspoczuje nocki ale juz pisalam na glownym ze mialam taka sama nocke dzis Pierwszy raz tak malo spalam :-(

Ja cały czas walczę z moimi piersiami. Mleka cały czas mi brakuje ale przynajmniej mały nauczył się już właściwie łapać sutka. Cały czas jest dokarmiany. Dostaje przeciętnie jedną butle wieczorem, czasem 2 w ciągu dnia jak mi zabraknie.

Marma ja też daję wieczorem butlę - po całodziennym cycoleniu to mało lecia a Sebuś się denerwuje.
A tak zasypia a ja za jakieś 3-4 godzinki mam swój pokarm w piersiach i tak w nocy się poimy po 2 razy a czasem 3.
Mały przybiera na wadze i to mnie cieszy.
1 grudnia idziemy na wizytkę i będziemy szczepić malucha o ile wszystko będzie dobrze.

Zauważyłam też zależność pokarmu od ilości wypijanego płynu przeze mnie w dzień.
Jeśli wypiję za mało wody to i pokarmu jest mniej.
Także wlewam w siebie litry i jest dobrze.

MADZIU a ja pije niewiele ale jakos nie umiem soe zmusisc i pije zazwyczaj zwykla czarna ale nie mocna herbate ale nie umiem pic nic innego :-(

W srode idziemy na usg bioderek i chce mala wczesniej zwazyc aby zobaczyc czy i ile przybrala :-)

Madzia ma rację z tą wodą (lub innym płynem).
Spróbuj Dorotka tej herbatki z Hippa. Kosztuje ok. 8zł, jest dosyć smaczna, można ją i na zimno i na ciepło i starcza na dosyć długo.
Mi się wydaje, że działa.

A jak nie możesz małej zmusić do cycania, to odciągaj sobie jak najczęściej pokarm. To też powinno wzmóc laktację - podobnie jak dzidziusiowe ssanie :-D
Bo jak ją do butli przyzwyczaisz to zapomnij o karmieniu.
Nie będzie jej się chciało ciągnąć - a z butelki samo leci...

A u nas na jedno karmienie przypada jedna pierś bardzo rzadko mały upomina się o drugą.
Nie dokarmiam butelką wogóle pokarmu mi starcza a co do picia to cały czas mam pragnienie więc dużo piję.
W ciągu miesiąca od wyjścia ze szpitala Bartuś przytył ponad kilo więc myślę że to nie źle:happy:

reklama
Wlasnie jestem ciekawa czy jakbym czesto sciagala laktatorem to czy by mi sie zwiekszyla laktacja ?????????????
Mala umie ssac ale possie kilka minut i wielki ryk jakby ja ze skory obdzierano a jak da sie jej butle to dziecka nie ma i jaka zadowolona

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry