reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie maluszków butelką

MADZIOLINA mojej jak dawałam butelkę to jadła 120ml bebilonu zwykłego,potem bebilon comfort dawałam i jadła właśnie co 2-3h,ale wcześniej jeszcze z piersi ciągła,także ilości sporee.od 2dni trzymam ją tylko na cycu,bo za dużo przybiera i ulewała bardzo.

reklama
Dziewczyny ja mam pytanie. Ile mm powinno zjadac dziecko w wieku Kubusia na karmieniu mieszanym? Ja staram się przystawiac Malego do cyca w dzien jak najwiecej ale czasami zje z obu cycow i nadal glodny. Daje mu mm czasami w dzien i na noc bo wtedy spi po 3 4 h . Ale nie wiem czy nie za malo bo raptem max30ml. Z drugiej strony jak go przejjem to placze, nozki podkurcza i sie prezy i ma problem z brzuszkiem:( Jak niedojje zle, jak za duzo tez zle:(

No i druga sprawa to czy waszym dzieciom zawsze sie odbija? Moj ma problem po mm i czasami nawet z dobre pol godz po tym jak go poloze to mu sie odbije i uleje.

Moje szkraby są na mm i moim. Ściągam ostatnio coraz mniej niestety i powoli trace cierpliwość. Jest tego mniej więcej 100-120 ml z dwóch cyców a maluchy jedzą 110 i 80 wiec po dwóch ściąganiach mam dla nich porcję. Wcześniej było dużo lepiej bo byli tylko na moim plus 1 porcja mm, no a teraz dupa!
My dalej jesteśmy na mleku preNan dla wcześniaków. Zdziwiłam się że mimo przekroczenia 3kg pediatra dalej kazała tym karmić.
A i u mnie podgrzewacze zdają egzamin. Chodzą 24h na dobę :-) A karmię co 3 lub 3,5h.

Moj młody zjada ok 100 a ma dopiero 15 dni. Też niestety przegrywamy walkę o mleczko, ale tym razem na szczęście bez jazdy psychicznej. Widocznie tak ma byc.
Madziolina na zatrzymanie laktacji pij szałwię. Najlepszy i łagodny sposób.

reklama
KROCZEK karmienie mieszane to właśnie ciężko utrafić ile mleczka wypiło z cyca a ile dorobić mm,ja w ten sposób utuczyłam moją bo jadła w efekcie podwójnie bo ciągle głodna byla.Albo dawaj cyca albo butlę przy karmieniu,np.co drugie karmienie mm.Moja opróżniała 2cyce i poprawiała butla 120ml i jadła by dalej,co za dużo to nie zdrowo w takich sytuacjach to matka musi wprowadzić jakieś zasady,ja przedobrzyłam;-).Moja teoria się sprawdza na dłuższą mete mieszane karmienie szybko się kończy i nie zdaje egzaminu.

Do góry