reklama

Karmienie maluszkow

Jeśli podawałaś rybkę z GERBERA to w składzie jest pomidor, więc to może od niego reakcja alergiczna a nie od rybki? Spróbuj podać jakiś inny posiłek z pomidorem i zobaczysz, czy to to, czy rzeczywiście rybka...

O jaka słuszna podpowiedź, dzięki! Podawałam gerbera i poszłam aż sprawdzić, rzeczywiście ma pomidor w składzie...

reklama
Lencja- ja to BLW sobie zmodyfikowałam trochę, bo jakoś nie ufam na tyle Filipowi, aby mu dac zupkę do samodzielnego jedzenia, ale daję mu inne rzeczy: a to omlet, a to ziemniaka z mojego obiadu, marchew ugotowaną, gruszkę lub jabłko pokrojone na ćwiartki, ciastka, piętkę od chleba, plasterek szynki- jest wtedy tak jak w ksiżce pisali: fifi nie traktuje tego na razie jako posiłek, ale jak wyśmienitą zabawę, niemniej widzę korzyści: potrafi przerzuwać grudki i nie ma problemu z ich połykaniem, podczas wspólnych posiłków nie musi czekać na swoją kolej- po prostu zawsze ma wtedy coś do pomemłania

chciałabym mu wkrótce posmarować bułkę lub chleb masłem i pokroić na kawałeczki (słupki) i dać do pociumkania

na razie taka forma jedzenia ma być zabawą, a z czasem fiif zakuma, że można się też samodzielnie najeść

Kasia, a o jakiej książce mówisz?

chciałabym mu wkrótce posmarować bułkę lub chleb masłem i pokroić na kawałeczki (słupki) i dać do pociumkania

na razie taka forma jedzenia ma być zabawą, a z czasem fiif zakuma, że można się też samodzielnie najeść

dokładnie tak...Helenka już od od 2 tyg.je taka bułeczkę i jest ok...zlizuje maslo, a samą bułkę też odrobinkę skubnie.Uwielbia siebie i wszystko w koło tak babrać ;-)

Kto podaje jedzonko z rossmana babydream??Bo zakupiłam kilka słoiczków wydaje mi się, że w dobrej cene po 3,59
Ja kiedyś kupiłam kaszkę (czekoladowo-bananową) była obrzydliwa, czuć było mąkę albo coś w tym stylu, więcej nie eksperymentowałam-moje dziecko też jej nie chciało jeść i wcale mu się nie dziwie.

Ja kiedyś kupiłam kaszkę (czekoladowo-bananową) była obrzydliwa, czuć było mąkę albo coś w tym stylu, więcej nie eksperymentowałam-moje dziecko też jej nie chciało jeść i wcale mu się nie dziwie.

Aha otworzyłąm pierwszy słoiczek i Gaja pięknie zjadła tylko nie wiem czy takie dobre czy ona ma w naturze ze wszystko je;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry