reklama

Karmienie maluszkow

tez mam takie wycieki :szok: przetestowalam juz 4 rodzaje wkladek,musze te jonsona zakupic,bo slyszalam,ze dobre. Teraz uzywam Penathen i sa nawet nawet, odradzam z belli, tommee tippee,canpol babies :no:

reklama
tez mam takie wycieki :szok: przetestowalam juz 4 rodzaje wkladek,musze te jonsona zakupic,bo slyszalam,ze dobre. Teraz uzywam Penathen i sa nawet nawet, odradzam z belli, tommee tippee,canpol babies :no:

czy któraś z Was używała wkładek baby ono? zamiezam je wypróbować, teraz mam bella mamma i są beznadziejne, na sutkach zostaja niteczki jak z waty i musze myś za każdym razem piersi

czy któraś z Was używała wkładek baby ono? zamiezam je wypróbować, teraz mam bella mamma i są beznadziejne, na sutkach zostaja niteczki jak z waty i musze myś za każdym razem piersi

Ja ich używam i jestem zadowolona, są jak dla mnie wystarczająco chłonne, kiedy nie włożę wkładki to mleko mi wycieka a jak zakładam to się zastanawiam czy rzeczywiście są mi potrzebne, tylko ich ciężar nieco zwiększony świadczy o ty, że tak :) W sumie to nie używałam innych więc nie mam porównania ale nie mam do nich zastrzeżeń.

Ja ich używam i jestem zadowolona, są jak dla mnie wystarczająco chłonne, kiedy nie włożę wkładki to mleko mi wycieka a jak zakładam to się zastanawiam czy rzeczywiście są mi potrzebne, tylko ich ciężar nieco zwiększony świadczy o ty, że tak :) W sumie to nie używałam innych więc nie mam porównania ale nie mam do nich zastrzeżeń.

nie zostają Ci na piersiach takie niteczki jak z waty???

Ja dzisiaj zwątpiłam...po całkiem udanej nocy Igulka była przy piersi z małymi przerwami od 9 - 12 i cały czas niespokojna, płaczliwa. Jak się na chwilkę uspokoiła to znowu w czasie ssania popłakiwała, no już nie wiedziałam co jest grane. I w czasie tego wiszenia na cycu wydoiła całe mleczko:-( Byłam pewna że mam za mało pokarmu i mała jest niedojedzona. Pojechaliśmy na kontrolne ważenie i +210 w 5 dni więc spoko co oznacza że pokarm jest. Lekarka stwierdził ze może ją coś bolało, i dlatego tak chciała do piersi. I przy okazji powiedziała mi że mogę jeść tylko ziemniaki, kurczaka, marchewkę, krupnik i rosół :szok: bo na inne rzeczy mała może reagować bólem brzuszka, z innymi potrawami zaczekać aż skończy miesiąc. To karmienie piersią to jest jakaś czarna magia jak dla mnie...

avena ale już mała ok, spokojna od tamtego czasu?

przeraziłaś mnie tym jadłospisem :baffled: biorąc pod uwagę, że nie jem mięsa, zostaje mi ziemniak i marchewka :szok:
bym wiedziała to jakieś poletko z kartoflami by się zaorało na wiosnę i marchewy w doniczkach :-D

reklama
avena w DE nie ma czegos takiego jak wyrzeczenia w trakcie karmienia
kaza jesc wszystko bo wlasnie teraz potrzebujesz wiecej skladnikow odzywczych
wyjatkow jest kilka, straczkowe i kapusta
co kraj to inne zalecenia

mysle ze nie mozna popadac w paranoje, skoro jesz wiecej i jest ok to po co zmieniac
lekarka to nie bog, moze sie czasami mylic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry