reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Dziewczyny
u mnie tez dziaselka bez zmian. Chociaz jak lekarz (ale ortopeda) je ogladal to powiedzial ze widzi ze sie wyrzynaja. Ja tam nic a nic nie widze.

kachasek
podobno zabki dzieci wyrzynaja sie mniej wiecej w tym samym czasie co zabki rodzicow. wiec mozesz sie spodziewac na dniach.
moja mama niestety nie pamieta kiedy mi wyszly.

Luka - my tez stosujemy dentinox. Niestety to dziala tylko przez pierwsze 5 minut. Zoska zadowolona bo to slodkie w smaku. No i ma gratis masaż dziaselek.

reklama
co do wyzynania mleczakow to powiem Wam tylko tyle
przedwczesne wyzynanie zebow zaczyna sie okolo 4 mz dziecka,o czasie okolo 6mz,a opoznione okolo 8 do roku zycia:tak:,moja tesciowa caly czas chodzi i mowi ze mala na dniach zacznie ząbkowac,ale u nas waly dziąslowe wyglądają normalnie a nadmierne slinienie spowodowane jest normalną pracą slinianek i pobudzaniem slinianek do produkcji sliny poprzez wkladanie zabawek lub rączek do buzi,ja osobiscie narazie nie uzywam zadnych zeli bo sensu takiego nie widze,co prawda pierwsze dolne zeby mleczne wlasnie okolo 4 miesiąca zycia są w fazie wzrostu korzenia,co za okolo 2miesiące powinno doprowadzic do ukazania w jamie ustnej pierwszych ząbkow

objawow ząbkowania napewno nie przeoczycie,oprocz slinienia moze pojawic sie podwyzszona tenp,dziąsla bedą mocno zarozowione i rozpulchnione,dziecko moze byc bardzo niespokojne

tyle o ząbkowaniu buzka:-)

gdzie można kupić gotowe mleczko? takie w słoiczkach? nie opłaca mi się kupować całego opakowania w proszku, jak idę do szkoły raz na 2 tyg, będę przychodziła do domu na przerwach, ale Michała nie obchodzi kiedy mam przerwy:no: i pomyślałam, że kilka słoiczków mogłoby sobie stać i w razie potrzeby mąż mógłby dać Miśkowi (ze ściąganiem niestety krucho:-()

Ja już nie wiem co się z Magdą dzieje. Czy to zęby czy to przeziębienie. Dziś trolluje na całego. Wprawdzie teraz już jest w miarę ok, ale do godz. 16,00 było tragicznie. W końcu posmarowałam jej dziąsełka, bo jak ją dotknęłam do buzi, to aż się wiła i krzyczała. No i nie wiem czy to to i czy pomogło ale teraz jest dużo lepiej.

reklama
Do góry