reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Iwa77 u mnie jest podobnie też karmiłam Nutramigenem jest obrzydliwy niech sami go sobie jedzą.. Wiola poradziła Bebilon Pepti jest o niebo lepszy (nie są to frykasy) ale tak nie śmierdzi mocno i słodszy odrobine...więc moja robi sobie głodówki na cały dzień nie je mleka tylko herbatke pije a na wieczór wcina całą butle ... nie wiem co jest ale tak sobie robi takie przerwy i koniec nic na to nie poradze ... lekarka powiedziała ze dzieci same sobie regulują ... jedza tyle ile potrzeba może ma za mało płynów i potrzebuje pić a nie jeść...

reklama
Mikołajek pierwszy raz dzisiaj dostał, zupkę na obiadek " Marchewka z warzywami", i muszę Wam powiedzieć, że lepiej się tym zajadał, jak dereskiem z jabuszek, wprowadziłam mu oprócz tego wczoraj soczek "Soczyste winogrona z jabłkami", a oprócz tego Mikołaj wsuwa od przedwczoraj kaszkę z malinami. :-)

Powiem Wam kochane Mamusie, że od kiedy zaczął, jeść coś innego niż to mleko, i dodatkowo pija przed każdym posiłkiem wodę koperkową, przestał dostawać te wredne koluchy. :-D :tak:

Gripe Water jest baardzo dobra... nam też pomogła...
A my walczymy z papkami , marchewkami itd..jednego dnia wcina marchewe a drugiego jest bee...dziś zjadła ślicznie kleik kukurydziany...zobaczymy czy jutro też będzie smaczny :-)albo mnie znów opluje jak ostatnio marchewka ...mąż się śmiał i mówił żebym sama sobie to świństwo jadła :baffled:

Mi lekarz powiedzial zeby lepiej dawac kaszke bezsmakowa, a jak chce miec jakis smak to dodac do tego owoce, np mus jablkowy i wtedy bedzie kaszka jablkowa. No ze tak maly bedzie mial i kaszke i owoca a nie tylko smak owoca:tak:

Tylko ze nie ze wszystkimi owocami sie tak da np z malinami juz nie bardzo a kaszka malinowa jest pycha, no ale jak sie da to tak sprobuje:tak:

A my wczoraj daliśmy niuniusiowi soczek z dynią i winogronem .....ale było pycha :-D :-D Za to jak dzień wcześniej jadł marchewkę to zjadł prawie cały słoiczek a wczoraj darł się i pluł na odłegłość:-D :-D

My dopiero zaczynamy wprowadzac nowe produkty;-) Misiek wczoraj i dzisiaj zajadal jabluszko i bardzo mu smakowalo.Robi przy tym takie smieszne miny i starsznie sie dziwi co ta matka mu daje hihi.Dzisiaj zamierzam kupic NAN2R i dac mu na noc, zobaczymy jak bedzie po tym spal, moze troszke dluzej;-):-D

No a my caly czas na NAN1 i niestety mala odzwyczaila sie od cyca. Mialo byc dokarmianie na noc, potem wprowadzilam butelke o 1200 a teraz nie chce od wczoraj juz ssac...a taki ladny ssaczek byl:no:. Piersia karmie tylko w nocy (jak sie nie orientuje bo ciemno:happy: :happy: ) no i dokarmiam w ciagu dnia, ale glownie jedziemy juz od kilku dni na butli..kupki smieeeeeeerdza:szok: :szok: :szok: niesamowicie i wielkimi krokami zbliza sie @@@@:szok: :szok: :szok: . Wizyte u lekarza mam dopiero 17.11. chcialabym wprowadzic juz cos poza mlekiem - czy wy probowalyscie po prostu czy polecal wam lekarz czym dokamiac?

Od czego zaczac????? (Na pewno juz pisalyscie wczesniej...ale nie moge znalezc)

reklama
Do góry