reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

Jagusiu Wikunia przyjela mleczko bez prblemu ,nic jej nie bylo.;-) .Chyba tak zrobie,ze zsotane na NANie bo faktycznie bede miala wiekszy komfort psychiczny a i mleko pod reka.:-) ...Tylko dziewczyny jak Wy uwazacie czy to mleko jest dobre?Mi kuzynka polecila Bebilon a moi znajomi odradzali NAN bo zawsze cos sie dzialo po tym mleczku.....
Ja Wiki kapie okolo 19 i pozniej ja karmie zje 180-200ml mleczka i spi do 3 czasami 4 obudzi sie na jedzonko wypije 120-150 i spi do 7-8 rano..nie dokarmiam jej przed spankiem,,
Jagusiu ,ale czemu dokarmiasz czy Malutka ci sie budzila w tym czasie?

reklama
Hej WIKI, no to fajnie ze odbylo sie bez problemu. Ja moge tylko polecac NAN, ale oczywiscie kazde dziecko reaguje inaczej. A co do karmienia, Julka nie budzi sie o 22, spi, ale mi sie zawsze wydawalo ze jest glodna a poza tym chcialam zeby mi nocke przesypiala i zebym nie musiala w srodku wstawac. Wydaje mi sie ze taka przerwa od 1930-2000 do 0700 to troche dlugo dla takiego maluszka????

Jagusiu moim zdaniem nie powinnas jej dokarmiac i wybudzac skoro sama ladnie spi...Nie jedna z Nas by tak chciala przesypiac cala noc tylko pozazdroscic..Jesli Julka bylaby glodna to napewno by cie sie obudzila i upomniala o jedzonko a tak widocznie jej starcza to co zjada przed snem:-) ....wchlania w siebie ladnie ten pokarm i jej wystrcza na noc.Jesli sie boisz,ze jest glodna to dawaj jej troszke wiecej na noc jedzonka i moze bardziej zagescic to mleczko np kaszka....Ja bym nie dokarmiala jesli Wikuni aby spala ,czasami sie zdaza ze Wiki jak zasnie o 19 to obudzi sie dopiero o 4 5 rano zje troszke i dalej w kimke.....nie przejumuj sie napewno Jagusia nie jest glodna,mysle,ze inne dziewczyny tez mi przyznaja racje;-)

moja to taki leniuch ze nawet jak jest głodna to woli spać w nocy bo jak zje o 18-19 to jak dam jej butelke we śnie o 22 to je jak oszalała ale jak jej nie dam to śpi do 2-3-4 rano a czasem do 6-7 rano:szok:

A u nas cudowna poprawa cery Oskarka ,alergia znikła a jak coś tylko wychodzi to troszkę maści i po krzyku.Jednak choć NUTRAMIGEN śmierdzi to jednak widać pomogło
Wikuniu ,ja nie mogę ci nic doradzić ale pisałam ci że w szpitalach to mleko i mały był najedzony i spokojniutki i gdyby nie alergia to na pewno zostalibyśmy na Nan ha 1

No nie mam wyjscia skoro Wiki nic nie jest kupki robi normalnie i nic ja nie boli to zostane na NAN :tak: .tym bardziej,ze kupic tutaj mozna bez problemu...

To sie ciesze bardzo,ze w koncu Nutramigen pomogl....moze bedzie juz dalej ok..zyczymy tego z calego serca..:-) :-) :-)

No widze ze nasze dzieci powoli przyzwyczajaja sie do nowych smakow. A ja mam jeszcze jedno pytanie - chcialam zaserwowac malej kaszke lub grysik i wiem ze jest tez taki produkt NESTLE, nazywa sie tez NAN COSTAM i dolewa sie do nieko tylko wode. Czy ktoras z mam w Polsce sie orientuje o czym mowie? Moze macie jakis link albo zdjecie tego produktu zebym obejrzala i porownala. Polecila mi go kuzynka i podaje go z butelki synkowi. Ja kupilam tu zarowno grysik (bleeee, sama wlasnie sprobowalam i nie wiem jak to ma malej smakowac) jak i kaszke ale obydwa mam podawac lyzeczka z talerzyka. A u nas lyzeczka to jeszcze nie jest tak bardzo lubiana. Pomocy pomocy:)

Jagusiu ale kaszkę mozna podawać butelką ,ja tak robię że zagęszcxzam mu mleko kaszką NESTLE .Ma jabłkową ,malinową ,brzoskwiniową i bananową co kilka dni inna .A teraz daję mu puree ryżowe z dynią .Wczoraj dodałam mu do zupki ,wcinał aż mu sie uszy trzęsły a dziś dostał na mleku to puree(pire),chyba tak to się piszę ale ze mnie polka ,języka porządnie nie znam :-D :-D .Także Jagusiu wcale nie jest powiedziane że musisz dawać łyżeczką,a co do tego Nestle Costam to nie wiem co to jest:no: :no:

reklama
Jagusiu co do dokarmiania to zgadzam sie Wiki. WQidocznie Jula nie jest glodna, ja bym nie wybudzala. Moj maly idzie do kapieli o 20, je ok 20.30, 21, wiec i tak dosyc pozno. No i w kime spi do teraz, a jest u mnie 8.12. I tak prawie co noc. Ale zdaza sie ze sie budz w nocy. Dostanie jesc i dalej spi;-)

Do góry