reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie piersia a powrot miesiaczki

Wróciła @ . Po 15 miesiącach od cc, wręcz wzięła mnie z zaskoczenia, bo nic nie bolało przed ani w trakcie. No i dwa czy trzy tygodnie wcześniej byłam u gin i powiedziała mi, że zaczynają mi się produkować w jednym jajniku, ale żeby miało się zaczać z wielkim hukiem, to uuu jeszcze nie. A cały czas karmię piersią.

reklama
Mnie @ też zaskoczyła, aż się przestraszyłam, bo dawno jej nie widziałam ;D....ale zawitała na krótko i skąpo.

No i ja dołączam do grona ;) Dziś przyszła @ Narazie dość skąpa i nie boli tak bardzo jak wcześniej. A już było tak miło, tyle czasu bez okresu :)

A ja nie miałam miesiączki od 23 miesięcy i na razie wcale nie narzekam z tego powodu. Karmię piersią wieczorami, w nocy i rano.

avocado? mam pytanie do Ciebie :) Czy podtrzymujesz jakoś laktację? Ja też karmię w nocy i rano, czasem w dzień raz, dwa...a reszte stanowi mleko NAN2. Zauważyłam, że ostatnio powoli zmniejsza mi się ilość mleczka. Piję herbatki HIPP na laktację i zawsze pomagały. Chciałabym jeszcze pokarmić z miesiąc ::). Pozdrawiam ;D.

Nie, Goniu. Nie "podbijam" niczym tej laktacji. Wszystko jest tak wyregulowane, jak potrzebuje moja Nastka. Czasem mam nawet wrażenie, że mam więcej mleka, niż ona pije.
Może Twoja dzidzia coraz mniej pije, a tylko ssie sobie "na pusto" i dlatego masz mniej pokarmu...

dziewczyny,mam pytanie dotyczące okresu :) dostałam pierwszą @ miesiąc temu 14.06 a dziś jest już 15.07 i okresu nie ma ::) miałyście tak nieuregulowany ??? :)

tak, ja też tak miałam. Wiem, że moje przyjaciółki i siostra też :) Za to po 3 czy 4 okresie tak się wszystko uregulowało, że dostawałam dokładnie co 28 dni i nawet dokładnie o tej samej porze, ha!

reklama
Avocado2 i nie wiem na jakiej zasadzie mój organizm działa. Jak Barti pije z piersi to czasem leci, bo czuję mrowienie i jak odwróci głowę to dosłownie wylatuje albo sika mleko. Bywają pory, że leci malutko i nie widzę żadnej regularności w tym. Zastanawiam się i nic nie wymyśliłam do tej pory. Niektóre dni są takie, że mogę karmić cały dzień swoim mlekiem, a czasem bywa tak, że mały dostaje butelkę z NAN'em, bo mam mało pokarmu. I tak w kratkę. Chyba zadzwonie do poradni laktacyjnej i może mi ktoś coś powie na ten temat. Hmmm, a może to zależy od stresiku? Są dni stresujące i dni luzu..więc może to właśnie to ::).
Co do okresiku to właśnie jestem po pierwszym po porodzie...nie wydaje mi się żebym miała już owulację, bo zawsze czułam pobolewanie w którymś jamniczku :laugh:, a teraz tak nie było. Tak więc pewnie kolejny okresik nie wystąpi tak jak powinien po około 28 dniach....musi się wszystko wyregulować ;).

Do góry