reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
wg mnie w lodówce o temp ok 4 stopni pokarm może stać 24 h, tak mam rozpisane w ulotce informacyjnej przy pojemnikch na pokarm TT

przechowywanie odciagnietego pokarmu wg broszurki lansinoh:

- temperatura pokojowa (19-22stopni) - 6-10h
- lodowka 4-10stopni - do 72h
- lodowka 0-4stopni - do 8dni
- lodowka 1drzwiowa z zamrazalnikiem - do 2tygodni w zamrazalniku
- lodowka 2drzwiowa / zamrazalnik - 3-4miesiace w zamrazalniku
- glebokie zamrozenie w stalej temp -18stopni - 6miesiecy

Wiecie co... zostawiłam małego z siostrą, marudził,więc mała zrobiła mu mleko- zjadł 90 i się uspokoił, wróciłam, była akurat pora karmienia, junior dojadł odrobine z jednej piersi i zasnął. Chciałam odciągnąć resztę i przede wszystkim drugą cyckę- i odciągnęłam może 10 ml!!!:szok: o co kaman????

czy do konca karmienia bedzie tak cieklo z piersi czy to sie jakos unormuje? niektore dziewczyny w ogole nie nosza stanikow a jak nosza to bez wkladek a u mnie wystarczy ze pomysle o karmieniu albo popatrze na dziecko jak spi i juz mleko zaczyna samo leciec.

Ja tez ostatnio tak mialam, ze jak skonczylam karmienie 2-3h wczesniej to mleczka jakos wyduscic sie nie dalo :) tylko 30ml z obu piersi! :/ nie mam pojecia dlaczego?! Czasem w ogole wydaja one mi sie "puste". Mimo, ze mowia, ze jak piersi sa miekkie to nie znaczy, ze nie ma w nich mleka. Tak wiec to chyba tylko moje takie odczucia.

czy do konca karmienia bedzie tak cieklo z piersi czy to sie jakos unormuje? niektore dziewczyny w ogole nie nosza stanikow a jak nosza to bez wkladek a u mnie wystarczy ze pomysle o karmieniu albo popatrze na dziecko jak spi i juz mleko zaczyna samo leciec.

Też zazdraszczam takim dziewczynom :)

Nie chcę Cie martwic, ale mi sie nie unormowało do samego końca dokąd karmiłam Antosia musiałam nosić wkładki...
Mała tylko zapłacze - a mi mleko tryska... ostatnio sie zagadałam, ona wypusciła brodawkę i odkreciła głowe, a ja nalałam jej do ucha, az jej cieklo po policzku - masakra :) szalejące cyce :(

----------------------------------------------------
JustMe, Wiewióra83, tez tak mam... i też nie wiem o co kaman...
może ma ktos na to jakąs teorię?

Ostatnia edycja:
reklama
julienx, nataliak: witam w klubie "szelejących cyców"
ja przez to przechodze juz drugi raz... jak pamietam to to sie troche uspokoilo po okolo 6 miesiacach... wtedy to tez przestawałam już karmić piersią..:))))))

Do góry