reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

karmienie piersią i nie tylko

dziewczyny poradzcie mi co moge jej teraz nowego z jedzonka wprowadzic?? Jabluszko je juz dlugo i samkuje nic sie nie dzieje , marchewka tak samo, teraz z desrekow je marchewka z jabluszkiem..nie wiem czy moge dawac jej juz samego bananka??aha ziemniaczki z marechewka tez je...i nic jej sie nie dzieje...tak samo z kaszka waniliowa...jaka i teraz polecicie kaszke dla niej??? dziekuje odrazu za odpowiedzi

reklama
katagorka kaszkę brzoskwiniową/malinową...
a z owocków, to ja mam z hippa morle, śliwki, gruszki williamsa, one są od 4 msc życia
z bananami uważaj, bo powodują zatwardzenia,
z zupek, ja podawałam zupkę marchewkową z ryżem, można też dania z dynią, szpinakiem,

U nas od jakichś 2-3 tygodni mała przesypia całe nocki :) Idzie spać o 21-22 i wstaje o 5-6 :)
my na piersi mamy tak od ok 3-4 tygodnia życia :p
teraz idziemy spać o 21 i wstajemy o 7 chyba, że mamy dzień świra - wtedy zdarzają się nawet 2 pobudki (ale taka syt. miała miejsce góra 2-3 razy)

my na piersi mamy tak od ok 3-4 tygodnia życia :p
teraz idziemy spać o 21 i wstajemy o 7 chyba, że mamy dzień świra - wtedy zdarzają się nawet 2 pobudki (ale taka syt. miała miejsce góra 2-3 razy)

Nam do tej pory raz w nocy się budziła, więc i tak nie narzekałam :) A Tobie tylko pozazdrościć, że Joni tak się daje mamusi wyspać :)

no śpi śpi ale za to w dzień nadrabia :/
chociaż ostatnio odkrył korzyści spania na spacerze - w końcu! ale jeśli nie jestem gotowa do wyjścia to krążymy ósemki wózkiem na balkonie i w ten sposób mamy oszukany spacer i trochę snu także w dzień hehe

Ostatnia edycja:
u nas kapiel o 19:30, potem jedzonko i zazwyczaj zasypia - przynajmniej tak bylo jeszcze 3 dni temu:baffled: pozniej pobudka ok 2-3 i 5-6 i na szczescie jak pogada troche to ostatnio zasypia jeszcze- wczoraj i dzis spalismy do 9:-) za to w dzien nie za bardzo ze spaniem ewentualnie jak juz sie uda to u mnie na brzuchu i od jakiegos tygodnia na spacerkach choc na pol godz zasypia

tysia, u nas nie ma planu... pierś na żądanie (ale staramy się tez podawać moje mleko z butli), pół słoiczka różnie - między 11 - 17, a na wieczór była kaszka, ale mielismy małą przerwę z powodu ulewania Jagody i dopiero teraz zaczniemy znów podawać ale inną.

katagorka, my podajemy słoiczki (głównie HIPP i czasem Bobovita) od ok. 3 tygodni i próbowaliśmy już kolejno:
jabłka
marchewka
marchewka z ziemniakami
jabłka z marchewką
zupka jarzynowa
banan

teraz będziemy powoli wprowadzać:
jabłka z gruszkami
jabłka z bananami
dynia z ziemniaczkami
i koniecznie muszę kupić jeszcze ta zupkę, o której piszą dziewczyny - chyba marchewkowa z ryżem

oczywiście wszystko wprowadzamy stopniowo - najpierw po kilka łyżeczek i potem zwiększamy porcję ;)

a, i jeszcze podawałam kaszkę waniliową mleczno-ryżową z Bobovity, ale Jagoda po niej ulewała. Teraz kupiłam Nestle mleczno-ryżową bez żadnych owoców (czy wanilii) i zobaczymy co będzie :)

U nas też całe nocki przespane na piersi, odkąd skończył 6 tygodni. Zasypia o 20, 21 (zależy jak jest śpiący, to go wcześniej myjemy) i śpi do 6.30 najwcześniej, a najczęściej do 7.30, 8. Od tego czasu 3 razy się obudził w nocy. Modlę się żeby ząbkowanie nie przerwało tej sielanki :tak:

Zastanawiam się czy nie wprowadzić Jaśkowi jabłuszka, dziś 4 dzień bez kupsztala. Mamy cycowe podajecie dzieciom czasem jakieś desreki dla zmiany smaku?

A w kwestii zmiany smaku, to moje dziecko miało ostatnio okazję posmakować czekolady, przyszła moja mama. Siedziała z małym na kanapie, ja się odwróciłam tyłem, a jak z powrotem popatrzyłam to mały miał już smarowany język i usta czekoladą, którą miała do kawy :baffled:

reklama
Mam pytanie do mam, które karmia piersią i wprowadzaja nowe posilki - jak wyglada wasz dzienny plan jedzenia? U nas poki co probujemy jablko okolo poludnia. W miare wprowadzania nowych rzeczy zastanawiam sie jak to jedzonko ulozyc.

wystarczy przejrzec wczorajsze posty w tym temacie...

dziewczyny poradzcie mi co moge jej teraz nowego z jedzonka wprowadzic?? Jabluszko je juz dlugo i samkuje nic sie nie dzieje , marchewka tak samo, teraz z desrekow je marchewka z jabluszkiem..nie wiem czy moge dawac jej juz samego bananka??aha ziemniaczki z marechewka tez je...i nic jej sie nie dzieje...tak samo z kaszka waniliowa...jaka i teraz polecicie kaszke dla niej??? dziekuje odrazu za odpowiedzi

oferta hippa powyzej 4miesiaca

warzywa:
marchewka, marchewka z ziemniakami, zupka marchwiowa z ryzem, szpinak z ziemniakami, dynia z ziemniakami, zupka jarzynowa

owoce:
marchewka z jablkiem, jablka, brzoskwinie, gruszki, jablka i gruszki, sliwki, banany z brzoskwiniami, banany z morelami, jablka z bananami, morele, banany, jablka z bananami i brzoskiwniami

owoce i zboza:
jablka i winogrona z ryzem, kleik ryzowy z owocami

jest w czym wybierac :)

lenkaa* slow mi zabraklo na pomysly Twojej mamy...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry