reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie

Bra jabłuszko codziennie zeskrob, powinno uregulować kupki. Będą rzadziej (np. zamiast 5 razy to 3 na dzień) ale bardziej zbite.

Futrzaku
jeśli mam w domu lub robię na obiad coś co mogę sama podać, podaję, jeśli nie, idzie słoiczek, póki co tylko zupy. Owoce daję głównie surowe w domu skrobane:tak:

reklama
Hope jeszcze ja Cię pomęczę:-) Jabłuszko skrobiesz normalnie łyżeczką i od razu dajesz swej Purchawce?? Czy blenerujesz wcześniej??

Surowe jabłko, trę zaraz przed podaniem łyżeczką (do herbaty). Polecam spróbować smak, zupełnie inaczej smakuje jabłko które się utleniło i ściemniało przy blenderowaniu lub tarciu tarką a zupełnie inaczej przed sekundą utarte. Purchaw zjada pół małego jabłka, półtorej lub dwie godziny po karmieniu :-) Podaję między karmieniami, bo to nie posiłek a przekąska, nie chcę, żeby najedzona wzgardziła cycem.

Tak samo daje się utrzeć banan, brzoskwinia, morela, ziemniak i gotowana marchewka.

mam jeszcze pytanko: starłam to jabłuszko, ale nie mam tarki, która ściera na papke, tylko pozostają takie drobniutkie wiórki. moge taką podać?

reklama
Do góry