reklama

Karmienie

Żelka 1 torebka na 700ml(robię w kubku 350ml i rozcieńczam dopiero jak młody dostaje do picia pół na pół-bo resztę sama wypijam czasami). Nie będzie raczej ZEN po tym, ale sik będzie koncertowy:-D

Twarożki słoiczkowe widziałam z Hippa.
Z "dorosłych"dobry jest serek Bieluch, nie ma nic w sobie poza mlekiem.A Jogurty- naturalne- Jana, takie w niebieskim kubku- też czyste mleko.Tylko nam pediatra zalecała przetwory mleczne po roku, jeśli juz mamy wprowadzać.

reklama
tak sobie pomyślałam, że to określenie "wprowadzać po roku" to już cholernie niedługo :szok:
Dziewczyny ja mam mega problem, jak Tymek jadł wszystko co mu dawałam ... tak teraz koniec. Nawet na cyśka go namawiać musze, nie mówiąc o obiadkach deserkach, czymkolwiek ... o na flipsy go nie musze namawiać ... no ale na samych chrupach to kiepska dieta :-(

Nie bardzo wiem co robić ... bo udaje mu się wcisnąć jedzenie, jak gra mutaki świecący misio ... ale już zauważyłam, że zaczą się warunkować i bez misia wogole nie zje ... więc musze miśka odstawić. Co robić???
Podaje mu właściwie same ulubione do tej pory rzeczy ... i d***a

Żelka taki stan u mojego Igora trwa już od dłuższego czasu,z tym,że mleko wciąga bez problemu. Przestałam wybierać jego ulubione dania bo i tak ich nie je. Stawiam że to przez zęby i taki stan jest przejściowy.

Zelka u mnie tak bylo jakies 2 tyg temu trwalo ponad tydzien. Choc z kaszka do dzisiaj jest problem, jajecznice ( tak wiem nie powinnam dawac) zawsze lubila byl problem kielbask tez nie nic co do jedzenia nawet chlebek ale chrupki paluszki tak;P Minelo po jakims tygodniu, Juz mialam umawiac sie do pediatry bo najbardziej martwily mnie kaskzi bo Ona mleka nie je przez ulewanie.

No ja mam andzieję, że to przez te nieszczęsne gile, powoli mu przechodzą i zobaczymy ... może znów zaczneio jeść ... a taka dumna byłam i nie potrafiłam sobie wyobrazić jak to jest mieć niejedzące dziecko ... to teraz mam!! za kare :dry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry