reklama

Karmienie

reklama
Dziewczyny,
powiedzcie mi, bo dziś pierwszy raz chwyciłam za laktator, czy można zlać mleczko z kilku odciągań, trzymać w lodówce i dopiero po iluś godzinach zamrozić?? Bo czytałam, że powinno sie schładzać 1/2 godziny w lodówce i zamrozić, a w samej lodówce trzymać do 24 godzin. Tylko, że wygodniej byłoby mi mrozić po kilku godzinach, jak będę wiedziała, że jednak danego dnia to mleko nie będzie wykorzystane...

Ociągnęłam na próbę:-), z jednej piersi przez 5 minut (bo tak zawsze mała pije), nieźle sikało od razu, aż mnie to zaskoczyło:-) i po tym czasie się skończyło:-D - czyli pierś jest zaprogramowana na Zośkę:-D. Odciągnęłam 60ml.

Będąc tu, w szpitalu, przynajmniej czegoś ciekawego się dowiedziałam. Nigdy nie miałam pojęcia, ile mała zjada z piersi. Zrobilysmy eksperyment z jedną fajną siostrą. Ważyłyśmy Lenkę przed i po po jedzeniu i wyszło raz jak jadła ok 10 min. że zjadła ok. 90 ml. a drugim razem po 20 minutach - 120 ml. Nie sądzilam, że aż tyle zjada.

U mnie mogę tylko stwierdzić po tym ile zjada z butli jak mnie nie ma,czyli stówkę albo 120.
Co do uregulowania karmienia, to macie naprawdę fajne patenty, na wielkie moje i malucha szczęście mi wystarczyło przyglądać się jego reakcjom i słuchać płaczu.Inaczej się zachowuje gdy jest głodny i inaczej płacze.Zupełnie inna jest bajka gdy coś innego chce.. oby to dalej się sprawdzało.Ale jak sobie rozpiszę jego karmienia to faktycznie jest w tym regularność.A te nocne o 5.40 to już klasyka, zegarek moge nastawić

karolq chyba od zakończenia 4mca:)
chociaż dałam juniorowi dotknąć językiem ogóra małosolnego, bo ciamkał do mnie i wystawiał język jak jadłam:-D spróbował i wywalił oczy ze zdziwienia.Ale mlaskał jeszcze długo

Karolq muszę dokładnie doczytać ale słyszałam że dzieci karmione piersią po 5 miesiącu a te na sztucznym po 4tym. Nie wiem ile w tym prawdy ale niedługo będę się zagłębiać w temat :)

reklama
tak jak piersia to od 6 bo do tego czasu mleko starczy jednak ja do pol roku chce karmic piersia do tego czasu chce zeby mala miala wprowadzone juz jedzenie normalne a wiadomo wszystko stopniowo trzeba. No chyba ze mala zle zareaguje. Jestem ciekawa czy bedziecie to robic ksiazkowo czy moze wczesniej

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry