reklama

Karmienie

reklama
Moje cucoidy po pierwszej ciąży wygladały super jak przed ciążą ten sam rozmiar kształt jędrność, po drugiej ciązy to niewiem bo tylko dwa miesiące nie karmiłam i znów miałam nabrzmiały ciążowy biust:-)

A ja teraz wreszcie MAM biust:-D. Kształtne piersi zawsze mialam, ale w rozmiarze mini mini:sorry2:. Na swoim przykładzie moge powiedzieć, że w ciązy piersi przystosowały mi się do karmienia, bo sutki i otoczkę mialam zawsze tak małą, że chyba niedorozwiniętą, a w ciąży mi się zwiększyła chyba z 4 - krotnie i teraz jest akurat:tak:, ładna, nie jak u kobiet z murzyńskich plemion, akurat do karmienia;-) i podziwiania;-)

Rozstępy żadne mi się nie pojawiły, ale ta krecha czarna na brzuchu nadal jest... normalnie jak nie urok, to....

jaipur - moja mała już od jakiegoś czasu mnie tak maltretuje i żadne perswazje nie działają:wściekła/y:. Jak jest już częściowo najedzona i albo chce jej się kupkę (częste w czasie posiłku), albo pęcherzyk powietrza jej przeszkadza, to mnie gryzie i ciągnie odwracając szybko główkę na boki - masakra:wściekła/y:. Już staram jej sie trzymać tak główkę, żeby nie mogła nagle obrócić...

Laski a macie może rogal do karmienia warto go kupić?? Bo tak się zastanawiam nad zakupem bo póki co karmię tylko na leżąco bo na siedząco i młodej niewygodnie bo moja ręka ją gniecie i mi ręka która trzyma główkę drętwieje.

basiek - kupuj koniecznie, albo użyj jakiejś poduchy lub jaśka. To bardzo wygodna sprawa :) i ręka wtedy pod poduchę, albo główka musi być w zagięciu łokcia bo na przedramieniu to odcina krążenie :)

Mnie jakoś rogal nie spasował, prawie nie używałam, wolałam bez.

Co do piersi, to po karmieniu (2 m-ce karmiłam) trochę mi zmalały w porównaniu do tych sprzed ciąży. Podczas karmienia były fajniutkie, takie pełne, a teraz bidne... :-(

My sie karmimy z poducha, jak karmie spod pachy, wtedy sobie maly elegancko lezy, a tak to sie jakos do siebie dopasowalismy, że poduszki nie są potrzebne ... ale czasami mam problem bo mlody bardzo lubi jec na lezaco ... i sie wkurza jak go karmie czasem ... no a kurde na lawce w parku np sie nie poloze ;)

reklama
Dziewczynki powiedzcie mi, ile wasze szkrabiki zjadają ml mleczka przy jednym karmieniu? Moja Nikusia wsuwa 160 ml 5 lub 6 razy dziennie (mleko modyfikowane). ostatnio zaczyna marudzić po wypitej porcji tak jakby jeszcze była głodna....Dodam że ma teraz 2,5 m-ca. Pytam orientacyjnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry