B
BBP
Gość
Czyli ketony to też cukrzyca ciążowa.Niestety mimo że wg wytycznych laboratorium wyniki glukozy mam dobre, to lekarz stwierdził cukrzycę ciążowa![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Czyli ketony to też cukrzyca ciążowa.Niestety mimo że wg wytycznych laboratorium wyniki glukozy mam dobre, to lekarz stwierdził cukrzycę ciążowa![]()
Wiem o tym. Tylko jeśli pojawiają się w moczu i równocześnie diagnozowana jest CC to z dużą dozą prawdopodobieństwa możemy obstawić problem metaboliczny.@BlairBitchProject Ketony w moczu mogą być objawem cukrzycy. Jest to jedna z przyczyn pojawiania się ich w moczu, ale nie jedyna.
Na wynikach mam też podane jakie są normy dla kobiet w ciąży. Przed wypiciem glukozy miałam 86 a norma to poniżej 92, po godzinie od wypicia mam 160 a norma poniżej 180, 2 godziny po wypiciu mam 150 a norma to poniżej 153No bo na wyniku z labu masz normy standardowe, a dla kobiet w ciąży są inne.
A jakie Ci wyniki wyszły?
Byłam u diabetologa właśnie to doktorka powiedziała że mój gin chyba nie zna norm jakie są dla kobiet w ciąży, bo moje wyniki wg niej są w normie. Jednak dała mi glukometr mówiąc że tak za 2 lub 3 tyg mam zrobić jeszcze raz krzywa cukrowa dla pewności no i najlepiej dbać o siebie do tego czasuCzyli ketony to też cukrzyca ciążowa.