reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

zuzudziekuje no własnie wiem że zdania są podzielone...ja mam stan zapalny mialam cytologie i lek powiedzial ze mam przyjsc za pol roku na kontrole bo cytologia wyszla ok wiec moge z nia życ narazie hehe tylko stany zapalne sie odnawiaja...ah nie wiem moze wiesiolek by pomogl na śluz?? własnie plauje pierwsze dzieciatko i dlatego mam ten dylemat bo jezeli by poszlo cos nie tak to bym sie załamała...bo słyszałam ze jak sie źle wyleczy to duze prawdopodobienstwo na poronienie i to chyba w 3 trymestrze..masakra nie przezylabym tego...tez myslalam o krio i rozmawialam na ten temat z ginusiem i mowil ze nie ma problemu..wiec dzisiaj pojde i wypytam co i jak i podejme ostateczna decyzje ale jakos dla mnie jest to trudne..;-( a wiesiolek chyba normalnie w aptece mozna kupic w kapsulkach albo przez neta sobie zamow;-) własnie sucham w radiu jak to jest "turystyka aborcyjna kobiet" wyjezdzaja na słowacje itp i takie zachodza w ciaze...te zycie niesprawiedliwe;-(

reklama
niom strasznie te co chcą nie mogą a te co nie to uuu szkoda słów!

Mi lekarz mówił ze to nie bedzie miało wpływu na ciąże, krio ale na krio mało nadżerek się kieruje bo muszą być malutkie ja przed krio mialam strasznie zpalenia i to nie mogłam tego wyleczyc wkońcu zmieniłam gina i cacy a tamci nawet nie mówili ze mam nadżerkę szok a stany przewlekłe zapalenia mogą wlasnie skutkowac ze cięko pożniej zajsc! wiec się zdecydwałam na krio miałam też objekcjie jak każdy ale jestem teraz pewna ze dobrze zrobiłam szyjka łądnie wyleczona teraz tylko się starać ale mialam maly stan zapalny po wkacjach wody kąpielei itp... i mam teraz po @ mieć gynofemidazol i jakies do łykniecia tylko zapomnialam sie spytac ile mam po tym odczekac <po tym leczeniu> aby się starać... hehe ale pewnie zadzwonie do mojego ginka cykl teraz mialam 42-u dniowy i a nóz 2 tyg leczenia pozniej moze owulka hehe i zobaczymy czy tym razem się uda. Ja mysłalam ze po tabsach bedzie pyk i juz a tu klopsik.... szkoda ale co ma być to bedzie nie ma co się tym przejmowac i nabijać se do głowy niewiadodmo co bo to rzeczywiscie blokuje moj mąż nawet powiedział ze za bardzo chce,,, heh
bedzie dobrze z ginkiem pogadasz i wszystko ci wyjasnie najważniejsze mieć do noego zaufanie ja mam takiego i cacy jedyny lekarz ktory mi pomóg i w kazdej chwili mogę dzownić do niego na kom.
:-D;-)

A ja na nadzerke dostalam tabletki i czopki i juz jej nie ma :D No i lekarz powiedzial ,ze mozemy sie starac :D Kurcze juz sie nie moge doczekac wizyty :D moglaby ta @ wreszcie przyjasc - im szybciej tym lepiej bo szybciej u ginka wyladuje :D

Zamieszczam wam to co pisałam w wątku nasze wykresiki, im więcej informacji tym lepiej:

Dziewczyny pomóżcie proszę :zawstydzona/y:
Nie wiem jak mam traktować mój poranny zewnętrzny śluz po nocnych przytulankach :(
Zauważyłam, że jest jakby hmm jak białko jaja, taka resztka i tylko na zewnątrz i tak jest zawsze. Przy szyjce zwykły biały, lepki czy tam kremowy a na zewnątrz taki dziwaczny :dry: Czy to mój śluz czy jednak tak wygląda PN ?? Np. gdy mam dni płodne i po przytulankach leżę, to ta pn zastyga i następnego dnia wychodzi w postaci jakby grudek z moim śluzem ale już w dni niepłodne wygląda jak wygląda.. :crazy: Nie wiem jak to traktować. Pomyślałam, że to może taki rozciągliwy jak na dzień przed @ ale do niej mi jeszcze troche brakuję a i wczoraj z rana po przytulaniu zauważyłam podobny, więc to nie to..
Sama nie wiem, dziś doszły bóle jak na @ już, więc strasznie się zakręciłam.
Mam nadzieję, że dobrze wam wyjaśniłam o co chodzi :-D:D

LILITH po współżyciu nie powinno się brać pod uwagę śluzu przez dobę, bo można go pomylić z nasieniem. Można zrobić też tzw. test szklanki - tzn. zobaczyć jak się zachowuje owy "śluz" w zimnej wodzie - jeśli sie rozprasza, to nasienie, a jeśli się unosi na powierzchni i zbija to śluz. Ale to trudne do interpretacji :-p i jeśli badasz szyjkę, to prędzej ten śluz szyjkowy należy brać pod uwagę.

Witaj ponoć nadżerka nie utrudnia zalezy jaka, ja miałam malutką ktora się nadawała na krio i rzeczywiscie miałam zabieg jakies 2,5 roku temu i jest cacy wyleczona szyjka macicy spoko mozna usuwac a można nie, zalezy jaka i czy sa stany zapalne bo przez to zminia się sluz i nie jest on dobry przy wędrówce plemniczków.... ale duzo ginów mówi ze przed porodem nie warto złwąszcza jeśli to pierwszy bo po porodzie może ona zniknąc samoistnie wiec zobaczymy co ci ginek powie!
3mam kciuki!
bedzie dobrze
a co was laski jakos tu cisza.. hmm... ja czekam na koniec @ i do roboty heheh a gdzie można kupić tego wiesiołka czy jakoś tak?
Ja mialam usuwana nadzerke (krio) i teraz wlasnie z tego powodu mam problem z brakiem sluzu plodnego. Moj gin powiedzial, ze to jest czesto ze przy krio czy innym tego typu zabiegu moze dojsc do czesciowego usuniecia kanalikow odpowiedzialnych za sluz plodnych, a bez sluzu wiadomo zolnierzyki nie maja poslizgu i nie moga tez przezyc wewn..

LILITH jeszcze mi się przypomniało, że gdzieś czytałam, że nasienie może wyglądać jak śluz białko jaja, więc moim zdaniem powinnaś dobę po współżyciu w ogóle nie brać śluzu pod uwagę.

LILITH jeszcze mi się przypomniało, że gdzieś czytałam, że nasienie może wyglądać jak śluz białko jaja, więc moim zdaniem powinnaś dobę po współżyciu w ogóle nie brać śluzu pod uwagę.
Ach tak ja tez tak czytalam - sluz moze czesto byc blednie mylony z nasieniem, ktore moze byc jeszcze wew przez 2 dni, nie tylko dzien po....

Poziomi, Kamia Mononoke i reszta ekipy gdzie wy sie podziewacie??? i Bylam wczoraj u gina i znowu stan zapalny powiedzialam mu ze chce miec dzidziusia:D i powiedzial ze przy tym co teraz sie dzieje nie ma szans zeby sie plemniki dostaly bo za duzo uplawow tylko dziwi mnie ze one nie wychodzxa na zewnatrz wiec ja tego stanu zapalnego wogole nie odczuwam..nie mam zadnego pieczenia swedzenia ani nic...no i przepisal mi globulki za tydzien cyto i pozniej krio...i doktorek powiedzial ze pozniej ebdziemy robic bobaska:D:D:D tylko teraz sie zmarwiolam dziewczyna ktora miala krio i nie ma sluzu;-( a kiedy miałas krio robiona?

reklama
Dziękuję wam baaardzo dziewczyny!! Nie ma to jak forum, od razu jakieś konkretne odpowiedzi, bo szukanie po necie to tragedia i jakich głupot można się tam naczytać, jeszcze raz bardzo dziękuję.
Ja oznajmiam, że u mnie spadek, modle się by jeszcze @ przez 2 dni nie przylazła by mieć odpowiednia fl bo to dopiero jej 11dzien.. I postanowiłam, że choć raz się nakręce, więc jestem dobrej myśli co do nowego cyklu z żelem dla próby.

Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie z tą nadżerką, ja miałam usuwaną poprzez wymrożenie/ wypalenie - [ niestety nie pamiętam bo to było jak miałam z 17 lat.. ] i pamietam, że już na starania rok później o 1 fasolinę nie miałam normalnego śluzu jak wcześniej.. nigdy nie brałam pod uwagi tego, że to mógł spowodować zabieg.. za to wiem, że wcześniej nie miałam z nim problemu..

Do góry