reklama

Kiedy pierwsza ciąża?

Ja mam 25 lat i za dwa miesiące urodzi mi się synek, o dziecku marzyłam od 19-tego roku życia, ale mój o 3 lata starszy mąż poczuł chęć bycia ojcem dopiero rok temu i dlatego moje marzenia musiały zaczekać całe 6 lat. Ważne jest aby obie osoby chciały dziecka, nam sie to udało.

reklama
W moim wypadku - wiek idealny miałąm rodząc pierwszego syna: 27 lat bez 1 dnia :-)
W wieku 20 lat byłam sama dzieciakiem a poza tym nikt by mi nie wrocił tamtego szlonego czasu pałętania się po górach, rozmów do rana z przyjaciółmi, wspaniałego braku zobowiązań itd :-) Po prostu na wszystko powinien przyjść czas: na zabawę, pracę i dzieci :-)

ps - z drugiej strony czas zawsze jest nieodpowiedni: bo "może po wakacjach", "bo może jeszcze rok popracuję", itd :-P
U nas wyszło tak, że musieliśmy się przeprowadzić 400 km ze względu na męża pracę, co wiązało się z opuszczeniem przeze mnie mojej firmy, więc zdecydowałam się na dziecko, by mi macierzyński nie przeszedł obok nosa ;-P

pewnie kazda kobieta powinna urodzic pierwsze dziecko przed 30
ale w starszym wieku pewnie mysli sie bardziej dojrzale i madrze, ale czy wtedy chce sie miec jeszcze dzieci?:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry