reklama

kiedy ruchy maleństwa?

• Starter tematu Starter tematu Pauletta
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Możecie opisać jakie to uczucie bo ja coś tam czuję ale nie wiem czy to jest to???

Napiszcie dziewczynki, w której części brzusia poczułyście kopniaczki :D

to jest ciezkie do opisania ale moja siostra jak przylozyla reke do mojego brzuszka mowila ze to uczucie jakby cos sie ocieralo ale tak mocno ze az wypukla sie :-) a ja czuje jakby cos mi tam hmmm plywalo? czasem kopalo

Ja kiedy sobie przyłożę rękę do brzusia ponizej pępka to czuje że coś sie w środku wierci, czuje też pulsowanie mocne
i wtedy wiem ze kruszynka ma sie dobrze!

O jeny, jak ja sie nie moge doczekac, zeby tak wyraznie poczuc!!!! Do tej pory tylko raz cosik wyczulam. Codziennie, zasypiam z dlonmi na brzuszku, moj maz sie wczoraj smial, zebym uwazala, zeby mi Maelnstwo palca nie wybilo:) W czasie pracy, co godzinke uciekam do toalety, zeby chociaz przez chwile spokojnie "posluchac"brzuszka i zeby czasem czegos nie przegapic:)
A na razie pozostaje mi obserwacja bardzo wyraznych ruchow dzieci z przedszkola, plac zabaw mam pod oknem w pracy:) Uwielbiam patrzec na te kochane, kolorwe, rozbrykane Dzieciaczki. I marze soebie, ze uz niedlugo bede ze swoim wychodizla  na spacerki, a potem do piaskownicy, na hustawke....hmmmm:) Cudownie!
Pozdrawiam wszystkie Mamuski, te, ktore juz czuja swoje Pociechy i te, ktore cierpliwie, a czasem mniej:) czekaja na swoje kopniaki:)

Ja na razie czuję takie bulgotki i przelewanie, ale w 16 tyg. przy mojej figurze "przy kości" i do tego to 1 ciąża, ruchy mogę przecież poczuć około 20 tyg. nawet , więc cierpliwie czekam. Wiem ,żę z dzidziunią jest wszystko OK , bo co m-c oglądamy ja na USG i zawsze jest bardzo ruchliwa :D

No to ja dzisiaj zaliczyłam dwa leciutkie kopniaczki. Czytałam Matusiowi książeczkę i maluszkowi chyba tez sie Kubuś Puchatek spodobał i dał o sobie znać :laugh:
Rybka a co do miejsca to ja to czuję w okolicy od kości łonowej do pepka i troszke w lewo i prawo. Jak leżę wieczorkiem w łóżeczku, to nawet troszkę dzidzię wyczuwam ręką, jak brzunio troszeczkę "pougniatam". Głównie wtedy czuję, jak dzidzia zmiena miejsce położenia - górka znika z jednego miejsca i pojawia sie w drugim. No i czasami tak jakby cos mi pęklo w brzuszku - np. balonik . Ale pewnie każda odczuwa to inaczej.

reklama
YEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAH!!!! poczulam mojego szkraba wczoraj wieczorkiem jak już prawie przysypiałam!!!! Nie kopnęło mnie co prawda ale czułam jakieś 5 minut lekkie pukanie i "ocieranie" i to na pewno moje bejbi!!!! hahahaha ale jestem szczęśliwa!!! hihi :D :D :D :D :D :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry