reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

reklama
Misiaq gratulacje

No a u mnie chyba już maluszek sie przekonał, bo po wczorajszych 2 kopniaczkach dzisiaj rano bylo ich tyle, że nawet przestalam liczyc ;D ;D ;D No to chyb ajuz tak zostanie i glupie myśli precz!!!!

Przypomnialo mi sie jeszcze ze pani doktor w Krakowie stwerdzila, ze jak sie poczuje juz takie prawdziwe, regularne ruchy to zeby zapamietac date bo wtedy za 5 miesiecy bedzie porod. Tylko, ze ja nie wiem jak liczyc te ruchy, bo takie balony w srodku to czuje juz od jakiegos czasu, ale nie moge tego z pewnoscia jeszcze zaliczyc do kopniakow, choc od jakichs 2 -3 dni przybraly na sile.

Tetka tylko to sie nie zawsze sprawdza. Ja Matusia bardzo dokładnie czulam juz na Święta Bożego Narodzenia, a urodził sie na początku czerwca - więc te 5 miesięcy bardzo w przyblizeniu. To raczej taka książkowa data, od której jest duuuuużo odstępstw

no pewnie tak, no bo z drugiej strony jak ktos poczuje bardzo pozno, co rowniez jest jak najbardziej normalne, to co bedzie chodzil w ciazy przez caly rok ? :)

Jak ja Wam zazdroszczę,że już czujecie Wasze dzieciątka.Ja już nie moge się doczekać.Czasem mam już jakieś czarne myśli,ze może coś nie w porzątku z moją fasolką.Wiem,wszędzie piszą,że od 20tyg,ale te negatywne myśli są silniejsze.Wmawiam sobie, że wszystko będzie dobrze.

Ja wczoraj przez cały dzień czułam takie ocieranie jakby o brzunio i słyszałam dosyć głośne bulgotanie - a tym razem nie sądzę, że to były jelita - także na pewno była to moja najukochańsza dzidzia ;D ;D

Rybka no to gratulacje.
Aneta - spokojnie, czarne mysli masz chyba nie ty jedna, ale wszystko bedzie dobrze. to chyba nasza wybujala wyobraźnia, no i lek o maluszka. Cierpliwości i wszystko się uspokoji (tzn dzidzia zacznie kopać)

reklama
Sluchajcie moj maz zwariowal, mowi ze boi sie poczuc ruchy dziecka, czy to jest normalne ? Mowi ze to tak jakos dziwnie ze sie czuje a nie widzi. Zreszta on zawsze byl z tych co to nie uwierza jak nie zobacza. Ciekawe gdyby nie usg, to by pewnie uwazal ze w ciazy nie jestem ;D

Do góry