reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

reklama
Dzisiaj rano chyba zaliczyłam kopniaka, bo aż się obudziłam myśląc, że to piesek stanął mi na brzuno, aż usiadlam ale psa w tym czasie w pokoju nie było wiec to na 100% maluch ;D ;D

Gratulacje dziewczyny!
Ja wczorajszy wieczor spedzilam ze stetoskopem w uszach, nasluchawilam i nasluchiwalam. Caly czas slysze bulgotanie, jakby rybka plywala w akwaium. Super!
Ale ja bym jesczze mocnego kopniaka chciala!

Po raz kolejny czułam ruchy naszego bejbika juz coraz silniejsze i nawet bez przykładania ręki :D
Ale za to dzisiaj chyba córuś nasza sie rozpycha mamie po zeberkach bo nie moge wytrzymac tak mnie bolą
jakby mi ktos wnetrzności przesuwał macie też takie uczucia czasem ja mam to drugi raz w ciaży BOSHE
makabra!!
Pozdrowionka

Wiem, że to ważny dzień kiedy po raz pierwszy malństwo kopnie i, że należy powiedzieć o tym lekarzowi a on jakoś liczy termin porodu - czy wiecie jak to się robi???

mam to samo Karolla..
Rybka wtedy dodaje 4,5 miesiaca i wychodzi dzien porodu...ale wiesz to nie jest dobre....

tetka1 pisze:
Sluchajcie moj maz zwariowal, mowi ze boi sie poczuc ruchy dziecka, czy to jest normalne ? Mowi ze to tak jakos dziwnie ze sie czuje a nie widzi. Zreszta on zawsze byl z tych co to nie uwierza jak nie zobacza. Ciekawe gdyby nie usg, to by pewnie uwazal ze w ciazy nie jestem  ;D

BuahahaaTetka - mój jak mu powiedziałam że jestem w ciazy to az sam przeczytał instrukcje obsługi testu, czy przypadkiem nic nie pokreciłam.A jak dostałam pierwsze zdjećie z USG w 5/6 tyg to sie zapytała co to jest :) buahahahaaaaa Faceci........ ;)

ja poczułam dzisiaj coś na kształt ucuzcia jakie sie ma jak sie próbuje chwycic rybę w wodzie tylko, ze od środka :) juz bym bardzo chciała tego Brzdąca poczuć tak konkretnie :)

Myfa podobno dodaje sie 5 miesięcy - ale to tez nie dziala. Mi sie przynajmneij nie sprawdzilo. Urodzilam 5 i pół miesiąca po pierwszym kopniaku. więc to chyba orientacjjnie
Rybka tak czy siak gratulacje

Dzięki - gdyby to było 4,5 miesiaca to prawie by się zgadzało ;D

A cha a czy wiecie na jakim etapie rozwoju ile dzidzia powinna mierzyć i warzyć bo ja mam kalendarz, z któego wynika, że moja dzidzia w 17 tyg. mierzy i waży tyle co dzieci w 20 tyg. ale lekarz powiedział, że wszystko ok - chciałabym sobie porównać terozmiary ;)

reklama
Do góry