reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Rybko ja patrzyłam już na tyle kalendarzy i w każdym jest inna waga i wymiar dzidzi w danym tyg ciąży nie wiem
czy raz liczą od OM czy wiek rzeczywisty dzidzi ??? Moja ma we wszystkich kalendarzach nadwagę ;D

reklama
Hi hi jeszcze sie biedactwo nie urodziło a juz mu nadawge dają o BOSHE !!
Ale moja koleżanka urodziła w 37 tyg ciąży synka z niedowaga bo sama przytyła 7kg
w ciąży i dzidzia leżała 1 miesiac w szpitalu wiec juz wolę by moja córcia miała wiecej niż mniej!!

Karolla ja gdzieś słyszałam/czytalam, że jezeli mam jest otyła i duzo tyje w ciązy to dzidzia nie dostaje tyle ile potrzeba (bo mama duuzo zabiera dla siebie) i dlatego może urodzic sie z niedowagą. a znowu szczupłe mamy, które malo tyja w ciązy rodza dzieci z duzo waga urodzeniową.

Hi hi... ja do tych najszczuplejszych to nie należę, powiedziała bym, ze jestem średniej budowy - no ale zobaczymy jak to z tym tyciem w ciąży będzie, narazie jestem w normie - zobaczymy co dalej w końcu jeszcze drugie tyle przed nami ;) ;) ;) ;)

Karola moja koleżanka była i jest bardzo szczupła no i niestety za mało  przytyła bo po urodzeniu dzidzi miała mniej kg niż przed ciążą
wiadomo że jeśli kobieta się za bardzo "roztyje" lub przed ciążą miała sporą nadwagę no to powinna uważać na siebie
ja miałam dobrą wagę przed ciażą ;) nie jestem szczypiorkiem ale miałam wage w normie a dzidzia mimo to jest ciut za duża jak na swój wiek w 16tyg miała wymiary jak na 16tyg i 5dni!!

Nieważne wymiary - ważne że lekarze mówią, że wszystko jest ok. Oni pewnie biorą poprawkę, że dzidzia może być starsza lub młodsza o 2 tyg. i dlatego termin porodu może się zmienić 2 tyg. w jedną lub w drugą. ;D

Otoz to. Ja to sie nie zdziwie jak jeszcze o styczen zdaze zahaczyc :) zreszta gin mi powiedziala, zeby po 15 stycznia byc juz w pelnej gotowosci ;D

reklama
Ja według wymiarów dzidzi mam urodzić 4 lutego wiec styczeń też wchodzi w grę!! Zobaczymy czy dzieciaczkom
bedzie pilno by przyjść na ten swiat!!

Do góry