reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Karolla na początku października jakoś. A dokładnie 7 października o niestety 9 rano (chociaż ja bedę na zwolnieniu to sobie obejrze :laugh:)

reklama
Alez mi moje malenstwo zafundowalo sesyjke wczoraj. Najpierw jakies przeciaganko. Potem zrobila sie od tego gula na brzuszku.... i zaraz kapnelam sie dlaczego. Dzidzia zaparla sie o brzuszek i zaczela z calej sily walic po pecherzu.... :-) Niby fajnie, ale.... wole jak wali w brzuszek a nie do srodka...
I gin mi wytlumaczyl, dlaczego na tym etapie czasami przestajemy czuc dzieciaczki na jakis czas. Czujemy lepiej, kiedy macica jest bardziej naprezona. Rozruznia sie nie stopniowo i caly czas, tylko "skokami" i po takim mocnym rozluznieniu mozemy maluszkow jakis czas nie czuc, bo sciany macicy sa mniej naprezone, bardziej elastyczne i amortyzuja ruchy :-)

jeju Kira napisałaś dokładnie to o co chciałam dzisiaj zapytać :) byłam zaniepokojona tym, że w ogóle dzidziusia od dwóch dni nie czuję, nawet mój mąż zaczął co godzinę pytać czy mnie juz kopnęło... uff :) rozwiałaś moje obawy :) :-*

Klara zgadza się. U mnie jeszcze tydzień temu byly "ciche" dni a teraz to juz kilkanascie razy dziennie kopie i to bardzo mocno. Nawet teraz tez bryka. Aż sie nawet zastanawiam, kiedy dzidzia śpi. No chyba, że kopie przez sen ;)

Ciesze sie Misia, ze chociaz troche pomoglo.... Wlasnie miedzy innymi w takim celu to napisalam. Mnie pomoglo, to chcialam, zebyscie Wy tez mialy sznse nie zamartwiac sie.
Pozdrowka...
U mnie teraz, odkad dzidzie znow czuje, brykanko zaczelo sie ze zdwojona sila :-)

A ja już mam prawie 20tydz i nie czuje takmocno dzidzi jak wy piszecie, czasem tylko jakieś gilgotki w brzusiu poczuje, od czasu do czasu jakieś
małe kopnięcie ale jak moj mąż przykłada reke tomowi ze tylko puls czuje i że córka nie lubi ojca :) :D wczoraj przez minute tak zaczął mi sie
trząść (czy trzęśc) brzuch że cała koszulka nocna i drgała nie wiedziałam cosie dzieje ale po minucie wszystko wróciło do normy!!

KARoLLA to chyba dzidzia Ci disco urządziła. Ja muszę przyznać, że ja już czuję drgania pod ręką jak niunia kopia. To jest tak przyjemne uczucie. Pamiętam, że gdy urodziłam pierwsze dziecko to mi bardzo brakowało właśnie tych kopniaczków, bo to były kopniaczki tylko dla mnie.

Mnie tez trudno nazwac to co czuje kopniakami, ale ze to wlasnie dzidzia sie rusza to nie ma watpliwosci. Czuje jak sie kreci dosyc czesto, no i takie pukania jakby od srodka, ale jak maz przyklada reke to mowi ze nie czuje nic, wiec pewnie to tylko takie uczucie od srodka.

reklama
Bo mama sobie oglądała thirller - "Osada" i w strasznych momentach zasłaniałam oczy bo sie boje takich filmów :)
i małe chyba zaczeło sie wiercic czując mój strach !!

Do góry