reklama
Alez mi moje malenstwo zafundowalo sesyjke wczoraj. Najpierw jakies przeciaganko. Potem zrobila sie od tego gula na brzuszku.... i zaraz kapnelam sie dlaczego. Dzidzia zaparla sie o brzuszek i zaczela z calej sily walic po pecherzu.... :-) Niby fajnie, ale.... wole jak wali w brzuszek a nie do srodka...
I gin mi wytlumaczyl, dlaczego na tym etapie czasami przestajemy czuc dzieciaczki na jakis czas. Czujemy lepiej, kiedy macica jest bardziej naprezona. Rozruznia sie nie stopniowo i caly czas, tylko "skokami" i po takim mocnym rozluznieniu mozemy maluszkow jakis czas nie czuc, bo sciany macicy sa mniej naprezone, bardziej elastyczne i amortyzuja ruchy :-)
I gin mi wytlumaczyl, dlaczego na tym etapie czasami przestajemy czuc dzieciaczki na jakis czas. Czujemy lepiej, kiedy macica jest bardziej naprezona. Rozruznia sie nie stopniowo i caly czas, tylko "skokami" i po takim mocnym rozluznieniu mozemy maluszkow jakis czas nie czuc, bo sciany macicy sa mniej naprezone, bardziej elastyczne i amortyzuja ruchy :-)
jeju Kira napisałaś dokładnie to o co chciałam dzisiaj zapytać
byłam zaniepokojona tym, że w ogóle dzidziusia od dwóch dni nie czuję, nawet mój mąż zaczął co godzinę pytać czy mnie juz kopnęło... uff
rozwiałaś moje obawy
:-*
Ciesze sie Misia, ze chociaz troche pomoglo.... Wlasnie miedzy innymi w takim celu to napisalam. Mnie pomoglo, to chcialam, zebyscie Wy tez mialy sznse nie zamartwiac sie.
Pozdrowka...
U mnie teraz, odkad dzidzie znow czuje, brykanko zaczelo sie ze zdwojona sila :-)
Pozdrowka...
U mnie teraz, odkad dzidzie znow czuje, brykanko zaczelo sie ze zdwojona sila :-)
A ja już mam prawie 20tydz i nie czuje takmocno dzidzi jak wy piszecie, czasem tylko jakieś gilgotki w brzusiu poczuje, od czasu do czasu jakieś
małe kopnięcie ale jak moj mąż przykłada reke tomowi ze tylko puls czuje i że córka nie lubi ojca
wczoraj przez minute tak zaczął mi sie
trząść (czy trzęśc) brzuch że cała koszulka nocna i drgała nie wiedziałam cosie dzieje ale po minucie wszystko wróciło do normy!!
małe kopnięcie ale jak moj mąż przykłada reke tomowi ze tylko puls czuje i że córka nie lubi ojca
trząść (czy trzęśc) brzuch że cała koszulka nocna i drgała nie wiedziałam cosie dzieje ale po minucie wszystko wróciło do normy!!
dytek
Fanka BB :)
KARoLLA to chyba dzidzia Ci disco urządziła. Ja muszę przyznać, że ja już czuję drgania pod ręką jak niunia kopia. To jest tak przyjemne uczucie. Pamiętam, że gdy urodziłam pierwsze dziecko to mi bardzo brakowało właśnie tych kopniaczków, bo to były kopniaczki tylko dla mnie.
Mnie tez trudno nazwac to co czuje kopniakami, ale ze to wlasnie dzidzia sie rusza to nie ma watpliwosci. Czuje jak sie kreci dosyc czesto, no i takie pukania jakby od srodka, ale jak maz przyklada reke to mowi ze nie czuje nic, wiec pewnie to tylko takie uczucie od srodka.
reklama