reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Dobry pomysł z tą kaczuszką :) Ja dostałam dwa tygodnie temu od kumpeli kasetę z kołysankami, takimi bardzo starymi, których jeszcze ja słuchałam (podobno :laugh: ) no i codziennie wieczorem jej słucham. Też słyszałam o tym, że maluszki zapamiętują dzwięki które często słyszą no i kiedy czują że mama się przy nich relaksuje i później reagują spokojem na właśnie "te" dźwięki. Ciekawe czy to się sprawdzi..
Pozdrowionka ;D

reklama
To moja córcia bedzie znać zasady gry w piłkę nożną :D tatuś meczy nas by mu towarzyszyc przy
każdej relacji sportowej a teraz tych meczy sie narobiło!! Nie bedzie w przyszłości pytac jak mama co to
jest spalony :D ;D

Co do tych kołysanek dla dzidziusiow to też słyszałam. Tylko nie jestem pewna czy już teraz to dokladnie słyszą, ale co tam wcześniej nie zaszkodzi ;)
A koleżanka mojego męża usypiała przy odgłosch odkurzacza, bo mama miała hopla n punkcie odkurzania w ciąży

wiem, ze słyszy glos mamusi ale czy z zewnatzr odgłosy tez już? Musze obejrzeć ten film na National Geographic to sobie przypomne jak to bylo ( ale to dopiero w październiku)

Z tym odkurzaczem (i innym buczeniem np. suszarki do wlosow) to jest tak, ze wiekszosc dzieciaczkow przy nich sie uspokaja i je lubi, bo przypominaja te szumy, ktore slyszaly w brzuszkach szum naszej krwi, praca jelit etc.)

reklama
he,he, ja dzis w ramach umuzykalnienia malucha zapodalam mu troche klasyki z rana ;D, jak mi starczy sily woli to moze co rano sobie bedziemy urzadzac taka sesyjke :)
a co slodkosci, to zauwazylam wczoraj po moich eksperymentach ze slodkosciami (pierwszy raz odkad jestem w ciazy tak mnie wzielo straszliwie na slodycze) co nastepuje: najbardziej sie rusza po czekoladowym puddingu Danone, troche mniej po zelkach, a Milky Way go praktycznie nie rusza :)

Do góry