reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

WITAM
Mamusie prawda nie powinno sie lezec na wznak , najlpiej na lewym boku.
Z ruchami jest roznie ja mialam w 19 tygodniu..mowia ze to polowa wiec moja ciaza trwac powinna 38 tygodni:-)
POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSKI

reklama
Hej dziewczyny ,tak odnośnie tego leżenia na wznak i na brzuchu....Z tego co ja wiem to nie ma żadnych przeciwskazań do leżenia np na brzuchu nawet w 9 mies.tylko ,że jest to cholernie nie wygodne.

No widzisz aneta998, ile ludzi tyle opinii, postaram się jutro odnaleźć gdzie to wyczytałam i napiszę :)
Pozdrowionka ;D

Ja tez słyszałam, że lewy boczek jest the best. A moja dzidzia juz od jakiegoś tygodnia kilka razy dziennie daje o sobie znać. Nawet teraz kotluje sie po pepkiem - pewnie jej śledziki posmakowały no i tuńczyk (bo dzisiaj taka rybna kolacja). A teraz czytam sobie forum i wcinam winogronka. hehe
Karolla a ten przepis to daj w wątku zachcianki to ja tez spróbuję

Co do kopniaczków to i ja ich nie czuję codziennie i nie ma się czym przejmować bo w tym okresie dzidzia może być mniej ruchliwa ;D Natomiast wyczówam, że coś się rusza w brzuniu i wtedy wiem, że maleństwo buszuje ;D wieczorkiem jak leżę w wannie to czuję jak mi się brzunio trzęsie a później taki błogi stan relaksu jakby maleństwo zasypiało ;D ;D

Ja mam tak samo nie codziennie czuje małą, jak chce czasem poczuć to przykładam łapkę i nic czekam,czekam a tu cisza
a czasem ni z tego nie z owego dostaje kopniaczka w ciągu dnia jakby mała mówiła "surprise"!!!

Ja poczulam swoje malenstwo pierwszy raz ok 18 tygodnia. Potem juz bardzo mocno poczulam 3,4, wrzesnia. Tak sie córcia wierciła ze az mi gule wywalalo na brzuchu i potem tydzien czasu cisza. wprawdzie nie mialam zbytnio czasu zeby nasluchiwac czy niunia sie rusza bo bylam ostatnio bardzo zajeta. Zaczynalam sie juz martwic . nawet dwa dni temu wpadlam w panike i ryczalam jak bóbr pol wieczora ze cis jest nie tak, że jej nie czuje . Maz mnie pocieszal i mowil ze jest ok. Wczoraj gdy polozylam sie na pleckach i mialam troche spokoju , połozylam reke na brzuchu a córcia jakby wyczula ze czekam na jakis znak od niej pare razy mnie kopnela. Nie byly to ciosy na miatre gołoty ale pod reka czylam dokladnie. Wiec dziewczyny nie ma co sie martwic. Moze czasem nasze malenstwa poprostu sa spokojniejsze i mniej ruchliwsze. ale napewno z nimi jest wszystko ok.

reklama
Ja wzięłam podpis ze strony http://www.blackheartedwolf.com/pregnantpixels.htm
nacisnęłam prawy przyciskiem myszki na napis , wchodzisz we właściwości i kopiujesz ten adres
co tam masz http.... i wklejasz go w swoim koncie - dane publiczne i tam gdzie masz adresy suwaczków
czyli wejdż w okienko podpis zobacz ile znaków masz do wpisania bo może przez to że masz 2 suwaczki nie możesz już nic wstawić
jeśli masz mało znakow do wpisania to wywal jeden suwaczek
wklajasz ten adres przed nim robisz nawias kwadratowy [] i w nawiasie wpisz img a po adresie znowu nawias [] w środek wpisz /img bez spacji
i powinno byc ok!!

Do góry