reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

reklama
Karolla ja tez chętnie skorzystam - uwielbiam tiramisu - jestem ciekawa jaki masz przepis bo są przeróżne. Ja mam dośc prosty i szybko sie robi (tylko potem lodówkę na kłódkę trzeba zamknąć, zeby nie podjadac aż sie ładnei nei zetnie) - tez sie chętnie podzielę jakby co :)

A mój Bejbiś nie kopie mnie jeszcze.... jakoś mi trochę smutno, gin mówił, ze nawet koło 20 tyg moge poczuć go pierwszy raz ale jakoś mnie to nie pociesza....... :(

Antares77 nie jesteś osamotniona w tym uczuciu.....ja też czekam na kopniaczka mojej dzidzi.......Wieczorem jak wypiję mleko i zjem herbatniki, juz przed pójściem spać, to po tym mleczku czuję wyraźne drżenie i bąbelki w brzuszku ::) więc może to początek wyraźniejszego odczuwania mojego krasoludka ::) ale czekam cierpliwie....... Antares77 czekamy razem :laugh:

Nie martwcie się dziewuszki ja tez codziennie nie czuje kopnaiczków pierwszy raz moze poczułam ok 16tyg przykładając wieczorkiem rękę do brzusia i czekając aż to nastąpi no i nastąpiło :D ale potem cisza i dopiero od 2-3 dni znowu czuje maleństwo
szczególnie wieczorkiem leżac na boczku troche cierpliwosci :p ale jestem madralińska a sama wyczekuje każdego kopniaka!!

Antares
maznę Ci ten przepis może to ten sam co Twój!! Wieczorkiem porównasz sobie!!

Dziewczynki ja jestem z Wami, tez jakos slabo czuje mojego Szkraba. Od wczoraj jednak "cos" mi sie rusza w brzuszku:) Zwlaszcza w pracy, jak siedze przy biurku i mam troche scisniety brzuch. Wiec pewnie to Bejbus sie rozpycha:) Ale nie moge sie juz doczekac, kiedy tak na maxa GO albo JĄ poczuje:)
Wiec czekamy, czekamy.
pozdrowionka

wiecie co ja sobie tak wąsnie wcozraj pomyślałam, czy jak my tak siedzimy zgiete to nie zrobimy mu krzywdy przypadkiem? czy on tam ma wystarczająco duzo miejsca?

moze nic zlego mu nie robimy, ale wiem ze od 4 miesiaca nie powinno sie lezec na wznak wtedy ograniczamy doplyw tlenu i skladnikow odrzywczych do malenstwa i takze moze dojsc do zaslabniecia mamy ale to juz chyba przy bardzo ciezkim brzuniu.... tak w kazdym razie jest napisane w mądrych ksiazkach....a zginac tez sie nie powinnysmy tylko kucac calym cialem.....

reklama
Dokładnie tak Myfa80, a na dodatek nie wolno nam leżeć na brzuchu, nawet jeżeli jest jeszcze mały i nam nie przeszkadza i nawet jeśli jest nam super wygodnie i lubimy tak leżeć. Gdzieś to ostatnio wyczytałam, ale źródła nie pamiętam :)
Pozdrowionka ;D

Do góry