reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Podpisuję się, że pod tym co napisała karola 7.
Ruchy w tym okresie ciąży- raz sie je czuje a raz nie. Ostatnio jak byłam u gin i badała mi puls maluszka, to się smiała, że teraz to jest jak gonienie po boisku za dzidzią. Ona ma tam teraz jeszcze dużo miejsca i musi sie dobrze chyba ułozyć aby trafić w ściankę i dotknąć mamusi. Więc chyba nie ma co się martwić. Głowa do góry

reklama
A ja wczoraj w południe przy jedzeniu ciastka i popijaniu kawką dostałam 2 kopniaczki
chyba mi córcia chciała powiedzieć "matka opanuj sie z tym jedzeniem" :D
A potem wieczorkiem po prawej stronie znowu było stuku puku
a jak mąż przyłożył ręke to cisza i stwierdził że go bajeruję :)
Nasze dzidzie chyba jeszcze sa na tyle małe że mogą się swobodnie poruszac w brzuszku jak myślicie??
Czy nóżki z główką jeszcze póki co zamieniają sie stronami to znaczy raz z prawej raz lewej strony brzusia sie znajdują ???

Pewnie, że dzieciaczki sobie pływają w wodach płodowych - jeszcze maja sporo miejsca więc się obracają a i później będą się wierciły z tym, że już nie tak swobodnie jak teraz ;D ;D

ja mysle, ze one tam niezle dokazuja, zreszta co ja gadam na ostatnim usg przecie widzialam co maly wyprawial, w tym samym miejscu raz glowa, raz nogi sie pojawialy  ;D Ja tez zauwazylam po jedzonku, zwlaszcza jak sie poloze to dzidzia jest bardziej aktywna, ale dalej twierdze, ze po winogronkach najbardziej :) karolla a moze dzidzia mowila "matka dawaj jeszcze jedno ciacho, bo dobre bylo" ;D

dzieciaczki juz łykają wody płodowe, nie da sie ukryc ze smkaki tez rozpoznaja a słodkich wód najwiecej piją....wiec jak zjemy batonika czy winogornko same rozumiecie.... a brykaja ostro......
buziaki

Tetka no to moja dzidzia bedzie małym grubaskiem po mamie ( wazyłam 4500 gram ) skoro tak sie upomina
słodkiego!! Ale powiem wam że ciastka to mnie biorą tylko takie jak placek ze śliwką i sernik bo mało-słodki inne nie!

a ja wyjadam zapasy slodyczy z domku. Ostatnio nawet kupilismy syniowi herbatniki w czekoladzie i jakos mu nie posmakowaly. No i całe szczęście bo mamusia zjadła ze smakeim ;)

A ja sama pałaszuje ptasie mleczko zostało kilka kosteczek a mam je 2 tydzien niezły przerób
ale to jedyne słodkości które mi tak smakują poza ciastkami i ciastami ze śliwką :D

reklama
A ja mam bardzo różnie, czasem mam napad chęci na coś słodkiego do takiego stopnia, że tu i teraz! a czasem wręcz przeciwnie i wtedy np. kapusta kiszona jest czymś najlepszym na świecie :) Od początku ciąży tak miałam, że raz słodkie raz kwaśnie, jak mnie ludzie pytają na co mam większą ochotę, bo chcą tym samym wpaść na to czy chłopiec czy dziewczynka,to nawet nie potrafię odpowiedzieć.., mam na to i na to :)
Pozdrowionka ;D

Do góry