reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

KIEDY ZROBIĆ TEST ?

roxie123

Fanka BB :)
POTRZEBUJĘ PORADY...KIEDY TEST CIĄŻOWY MOŻE WYJŚĆ U MNIE WIARYGODNY ?
@ MIAŁAM 8.01 CYKL 27/8 DNIOWE . KIEDY EWENTUALNIE ZROBIĆ BETĘ ?

reklama
reklama
A ja mam problem z cierpliwością. Ciąglę się boję. Bo w grudniu zaczęłam brać leki (miałam też chyba nieudaną implantację, bo plamiłam lekko w 20 dc- 6 dni po owu), a w styczniu miałam zrąbany cykl (nie pękł pęcherzyk). Nie wiem czy to od tych leków, czy ze stresu...Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze... Ale mam wrażenie, ze nikt nie rozumie moich obaw. a chciałabym jak najszybciej zajść, bo muszę brać steryd przy staraniach...i tak się zapetlam

A ja mam problem z cierpliwością. Ciąglę się boję. Bo w grudniu zaczęłam brać leki (miałam też chyba nieudaną implantację, bo plamiłam lekko w 20 dc), a w styczniu miałam zrąbany cykl (nie pękł pęcherzyk). Nie wiecz czy to od tych leków, czy ze stresu...Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze... Ale mam wrażenie, ze nikt nie rozumie moich obaw.

Jeśli masz obawy to może idź do lekarza może coś powie na to . Nie martw się obserwuj swój organizm wydaje mi się że tak się dzieje bo za bardzo się chce...
Ja też należe do tych niecierpliwych przestraszonych...i też mam takie samo wrażenie jak Ty innym się wydaje że to nic takiego nie tym razem to nastepnym ale dla mnie takie czekanie i kolejny zawód to cios ...gdybym miała juz dzidziusia inaczej może bym podchodziła do tego...boję się że po prostu nie jest mi pisane być mamą ...

Dziś mam wizytę u lekarza, zeby sprawdzić czy się wchłonęło. Na ostatniej wizycie lekarka powiedziała, że najprawdopodobniej stres zablokował owulację. Ale ja nigdy tak nie miałam, mimo stresów i boję się, że to leki (akurat je zaczęłam brac) a muszę leki brać, bo inaczej znów poronię. Kazała się obserwować i nie spinać...
A teraz się stresuję jeszzce bardziej tym, czy dochodzi do owulacji...
Nigdy nie miałam problemu z zajściem. Też nie mam dzidziusia :(
Mąż mnie tylko pociesza, że będzie dobrze, ale on zawsze tak mówi. A ja nie myślę o niczym innym, nawet w nocy

Dziś mam wizytę u lekarza, zeby sprawdzić czy się wchłonęło. Na ostatniej wizycie lekarka powiedziała, że najprawdopodobniej stres zablokował owulację. Ale ja nigdy tak nie miałam, mimo stresów i boję się, że to leki (akurat je zaczęłam brac) a muszę leki brać, bo inaczej znów poronię. Kazała się obserwować i nie spinać...
A teraz się stresuję jeszzce bardziej tym, czy dochodzi do owulacji...
Nigdy nie miałam problemu z zajściem. Też nie mam dzidziusia :(
Mąż mnie tylko pociesza, że będzie dobrze, ale on zawsze tak mówi. A ja nie myślę o niczym innym, nawet w nocy

Kup testy owulacyjne mierz temperature cały cykl obserwuj śluz i może szybciej będziesz wiedziec czy jest owu ... nie załamuj się musimy się 3mać razem :*

Z tym mierzeniem to jest tak, że jak się staramy to nie mierzę, bo mnie to dodatkowo stresuje, nie mogę spać itp. Do konca listopada mierzyłam, bo jeszcze nie moglismy się starać i co miesiąc był skok temperatury. Więc chyba było wszystko ok. Teraz sama zauważyłam problem, bo nie pojawił się w ogole śluz płodny, a na monitoringu dowiedziałam się, że jajo nie pękło.
a Ty jak długo się starasz?

Przykro mi dziewczynki ze nie wychodzi, ale nie poddawajcie się cycki do góry i do roboty Nowy cykl nowa szansa.
Wiem ze łatwo radzić ale sama przez to przeszłam i takie zamartwianie się nic nie dało, a wręcz właśnie stres zablokował owulacje. Najlepiej znaleźć sobie jakieś nowe zajęcie i nie myśleć. A niebawem na pewno zobaczycie upragnione dwie kreseczki.[emoji4]

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom

Kornelciu, u ciebie stres blokowal owulacje? Czesto się to zdarzało?
Na szczęscie za tydzien wyjezdzamy w gory :))
Tak przez trzy miesiace po poronieniu, tak bardzo chciałam zajść znowu w ciążę ze ciagle mierzylam temperaturę robiłam testy sprawdzalam sluz a tu nic. A jak odpuscilam to od razu się udalo. To życzę miłego wyjazdu zrelaksuj się [emoji4]

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ogólnie to sie nie stresowałam tylko ten tydzień do miesiączki jakos mi spokoju nie dawało ale że test negatywny to wiadomo .
Teraz dalej okresu nie ma a śluz zabarwiony i tak chodze w podpasce i zaglądam :p bo jakby już buchło to bym miała spokój i na luzie do kolejnego cyklu . Koleżanka mi nadziei narobiła bo mówiła że miała tak samo a była w ciąży jednak , że test dopiero jej wykazał w późniejszym czasie .
To była dopiero pierwsza próba po zabiegu więc wiem że przed nami kolejne ale należę do tych niecierpliwych i panikuje . Znajome mówiły że zaraz po zabiegu łatwo zajść bo organizm był przygotowany na ciąże ale w moim przypadku akurat się nie sprawdziło ...

Zazdroszczę ... jedź zrelaksuj się nie myśl i się uda . Ja zaszłam tak na wakacjach od razu i było fajnie bo się człowiek nie zastanawiał a tak w domu to same myśli przychodzą ciągle

Do góry