reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kilogramy i centymetry na +

A ja już sama nie wiem ile waże..Wiem, że schudłam ok.5kg + - kg, bo zależy to od wagi. I zawsze się zapominam spytac co lekarz na to..Ale pocieszam się, że karte ciaży czyta, wyniki dobre, didzia rośnie..Zresztą brzuszek rosnie, tylko uda i dupka chudną. A poza tym jak ja mam przytyć jak jem jeden, dwa posiłkoi dziennie i to na siłe...Do tego sie poce i jednak swoje ważyłam...

reklama
Bodzinka - wazne, zebyc jadla zdrowo.!

ja mam 4,5 kg na plusie, ale wyglada na to, ze wiekszosc przybylo w I trymestrze, bo od wizyty 1.07 do teraz nic nie przytylam.

a w poprzedniej ciazy w II i II trymestrze tyle samo - mniej wiecej 5 kg.

5kg na plusie, obwód brzuszka bez zmian- 88cm. Natomiast w biuście kolejny awans..tym razem z B do sporego C, nie nadążam z kupowaniem biustonoszy :-p

No ja przed ciążą ważyłam 51 a teraz przytyłam już 5 kg. Nie wiem czy to nie za dużo w za krótkim czasie... Brzuszek mam już konkretny :) ale jeszcze w tramwajach mi miejsca nie ustępują :p

19 tc i 4,5 kg na + czyli teraz ważę 68 kg. W najszerszym miejscu mam 97 cm rano, a 100 cm wieczorem :-).
Myślałam że mam 5,5 kg bo jak wróciłam z urlopu to zważyłam się rano, po iweczornym obżarstwie i bez wypróżnienia. Już na drugi i trzeci dzień wyszło że nic nie przytyłam od 3 tygodni.

Spojrzałam na forum majóweczki 2008 na którym uczęszczałam z Hanią w ciązy i w 19 tc miałam 2,5 kg na plus, także teraz jest i tak więcej o 2 kg, ale piersi teraz mi urosły bardziej.

Ja sie tak cieszylam miesiac temu ze w I trymestrze przytylam tylko niecaly 1 kg a teraz.... ostatnio juz 4,5 kg na plusie (od wagi wyjsciowej) - oj w wakacje sie rozbestwilam. Mysle ze to to jedzenie po knajpach i pączki na plazy :zawstydzona/y: Czas znow sie wziac w garsc :-p Swoja droga zawsze chudlam na wyjazdach - ladna zmiana :dry:

ja nadal stoje w miejscu :/ 20 tydzien sobie leci a ja ani grama wiecej nie mam ... ale staram sie nadrabiac. wazne ze dzidzia rosnie a jak znajde metr krawiecki to i se brzuszek zmierze :)

a właśnie w końcu kupiłam metr krawiecki, bo jeszcze w domu nie miałam i od razu się zmierzyłam:
no więc na dziś 22tyg i 1dzień w pasie przy pępku 96cm
waga 69kg nadal (wyjściowa 76)

reklama
Do góry