reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kolejne dziecko - mąż nie chce

Swoją drogą, powiedzcie jak wy się odnosicie do terminacji chorych genetycznie dzieci w 9 miesiącu?

To jest tylko i wyłącznie decyzja tych rodziców.
Dla mnie to w ogóle nie jest temat do publicznej debaty.
Nigdy nie byłam w ich butach, mam nadzieję że nie będę. A stanie z boku z pozycji osoby uprzywilejowanej ze zdrowym dzieckiem i osądzanie osób, które przeżywają niesamowita traumę jest po prostu brakiem empatii.

reklama
Swoją drogą, powiedzcie jak wy się odnosicie do terminacji chorych genetycznie dzieci w 9 miesiącu?
Byłam raz w sytuacji, w której lekarze zlewali moje zdrowie, bo dziecko jeszcze żyło. Generalnie nie polecam :p

Jeżeli jest taka sytuacja, że rodzice są zdecydowani, ale tak długo zajmuje im znalezienie placówki, która potraktuje ich po ludzku, to nie mamy prawa oceniać. Gdyby mogli, zrobiliby to wcześniej.
Jeśli masz na myśli szpital w Oleśnicy to może się to zmienić, bo wyoutowani z 1 stycznia są Jagielscy, taki news na gorąco.
Jak to wyoutowani?

Byłam raz w sytuacji, w której lekarze zlewali moje zdrowie, bo dziecko jeszcze żyło. Generalnie nie polecam :p

Jeżeli jest taka sytuacja, że rodzice są zdecydowani, ale tak długo zajmuje im znalezienie placówki, która potraktuje ich po ludzku, to nie mamy prawa oceniać. Gdyby mogli, zrobiliby to wcześniej.

Jak to wyoutowani?

Zwolnili ich z pracy w tym szpitalu.

@patpat95 Przykro mi, że Was to spotkało. Jeśli dobrze rozumiem, to jest świeżo po śmierci dziecka? Nawet nie jesteś jeszcze po połogu? Myślę, że powinnaś dać sobie czas, żeby poukładać myśli i emocje, żeby nauczyć się towarzyszyć swojemu synowi w chęci posiadania brata, być blisko z mężem i z nim rozważać, jakie będą Wasze decyzje.

Jakoś prawo w naszym kochanym kraju nie chce się zmieniać.
Spoko, jakby problem nie dotyczył kobiet to zabiegi by były robione w każdej osiedlowej Żabce gdzieś pomiędzy rusztem na hotdogi a inną pierdołą :D

Niestety w naszym kochanym kraju kobieta jest wrogiem wszystkich - wrogiem anastezjologów bo kto to widział znieczulenia dla kobiet, wrogiem rządu bo jałowe macice wolą walić w szyje niż rodzić wyborców, wrogiem szefów bo miał być pomnik dla kapitalizmu a tu się bezczelnie rozmnaża i ucieka, wrogiem ZUSu bo trzeba jeszcze jej pieniądze wypłacać... :D

reklama
Zgadzam się z wami wszystkimi, ja o chorobie synka wiedziałam od 27 tc. Wiedziałam, ze coś jest nie tak. Robiłam badania WES, wynik przyszedł w 36 tc( także ja się nie dziwię ze te aborcje/terminacje w 9 miesiącu ciąży są i będą bo po prostu pary nie maja wyników i pewnosci jaka choroba dotknela dziecko. To wszystko trwa za dlugo) Nas ogarnela wielka rozpacz... szok... panika...nasz świat się zawalił. Mój synek miał zyc, "zyc" w cierpieniach 😭
A ja nie mogłam nic zrobić, los chciał inaczej. Odebrał nam go w trakcie porodu. Mój syn nie musi teraz się męczyć ☹️
Nasze życie też by się diametralnie zmieniło. Podziwiam i współczuję ludziom którzy nie mieli wyboru i muszą patrzeć na cierpienie swoich dzieci 😢

Do góry