reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

• Starter tematu Starter tematu żużaczek
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
No to ja juz bede miala z kim porownywac swoje doznania ciażowe:D Witaj Kalinka. Takze mam termin na poczatek listopada. Milo nam ze sie zdecydowalas do nas przylaczyc. Pobiadolimy razem.

Dzisiaj oswiadczylam mezowi ze juz nie cierpie z powodu jego wyjazdu. Tak sobie z Iza poukladalysmy dni ze nie mamy czasu sie nudzic. Chyba mu sie "przyjemnie" zrobilo. A niech ma za swoje:P A tak wogole to az ciezko sobie wyobrazic ale w stanach teraz jest taka kiepska sytuacja ze dla facetow nie ma roboty:( Siedzi biedulek w domu i sie zamartwia ze pracy nie moze znalezc.

reklama
Witam wszystkie Obeliksy z rana! Kawka entuzjastycznie obecna, nocka mniej entuzjastycznie nie spana... ech życie. Dziś wybieram się do lek. od toxo - tego co mnie wczesnije prowadził. Musze pokazac wyniki. Zobaczymy co i jak. Jak chemię dostane, to sobie najwyżej "gardeło" podleczę, bo jakoś tak łazi za mną chrypka. Kupilismy wczoraj komode dla malucha. POdeszłam praktycznie i wybrałam taka do kompletu mebli ktore teraz stoja u Boguchy. Potem po przeprowadzce cały komplet pojdzie dla Witka, a Bogucha dostanie nowe. Mały w brzuchu szaleje - jak tak dalej będzie to nie będe miała problemów z liczeniem ruchów - odwale w pierwsze 15 minut ;D

Żużaczku to mam nadzieje ze bedzie ok z ta tokso .... :)

wiesz co moja mala tak figlowala wczoraj w brzuchu ze w cizgu no nie wiecej niz 30 min naliczylam 17 ruchow ;D ;D ;D ale sie smialm do lez ... juz sobie wyobrazam co ona tam wyprawia i jak jest jej ciasno ... mala biedulinka sie rozpycha :D

minia ja tv nie lubię, ale od poczatku ciazy juz chyba cała nasza biblioteczke domowa przeczytałam ( a skromna nie jest). Siedze sobie w domu i czytam do upadłego. Nie chce mi sie nigdzie wychodzić, po zanim się na 4 -te piętro wcarapię to szlak mnie trafia.

Ja też specjalnie nie przepadam za tv ale czasem gapię się bezmyślnie jak odpoczywam. Czytać już nie mam co :( Nie będę trzeci raz przewalać tych samych książek hehehehe Chyba że mi coś pożyczysz ;D

dziewczyny potrzebna mi pomoc chodzi mianowice o to ze .... moja przyjaciolka sie rozwodzi z mezem (idiota) ktory nie chce placic na dzidzie (11 miesiacznego Kacperka) (i mowi ze dziecku wytraczy 100 zl ) heh smieszna suma no ale co idiota ma wiedziec o kosztach utrzymania dziecka ...

a wiec moja przyjaciolka musi przed sadem przedstawiac cos w rodzaju tabelki w exelu badz innym programie miesiaczny koszt utrzymania dziecka w odopowiednich fazach miesiacznych (wiec chodzi o to ze wymagania dziecka zminiaja sie wraz z jego wiekiem) i nie wie jak ma to zrobic ani gdzie cos takiego znalesc ....

chodzi jej np. o jakas przykladow rozpis wyliczen mieczncyh kosztow ... i jak ma to wygladac ....

moze wiecie o co chodzi i mozecie mi pomoc w tej sprawie byla bym wam bardzo wdzieczna ...

Tuska, to jakas głupota? Ja jestem po rozwodzie, ale ta Twoja kol. chyba nie ma adowkata?? Alimenty sa wyliczane % z pensji męza - najnizsze wynosza w tej chwili ok 300zł. Jesli maz nie pracuje placi bodajze ZUS. Niech Twoja kumpela nie robi zadnych tabelek - bo jesli jej mąż ma dobrego adwokata to ten moze przedstawic argumentże skoro ja stac na kom. to ja stac na utrzymanie dziecka. Normalnie, na kartce nie ch wypisze - choć moim zdaniem to jakis TOTAL!!!!!!!! Ja nic nie musiałam robic, po prostu powiedziałam ile mniej więcej wydaje na syna, sad wszedł na pobory exa i dostaję alimenty. jakby cos jeszcze to sie polecam - mój rozwód trwał ponad rok to jestem troche oblatana. Aha, jesli sąd taki upierdliwy jej się trafił, to niech zrobi taki rubryki: wyzywienie, ubranie, lekarz, pielegnacja, inne (np. bilety, zabawki itp.) i niech pamięta, ze te wydatki sad może podzielic na 2 ( maz moze wygrać płacenie połowy kosztów utrzymania, bez wzgledu na wielkosc dochodu)

widzisz Żużaczku ona sie sadzi w Łomzy ... tam sedzia wyraznie jej powiedzial ze chce zobaczyc taka tabele z wyliczniem miesiecznym utrzymania dziecka ... wiec skoro tak ma to przedstawic to tak jest

druga sprawa jej maz do sad podal falszywe zaswiadczenie o zarobkach (bo dyrektorem firmy w ktorej pracuje jest przyjaciel ojca) .... alimenty ma wyzanczone w wysokosci 200 zl ale nie placi wiec komornik wszedl na niego ... narazie sciaga komornik ...
moja przyjaciolka pracuje ale obecnie jest na wychowawczym ....

ten jej maz idiota - straszy ja i itp. chce wogole orzec rozwod o jej winie ... (mowi ze ona 2 miechy po porodzie poszczala sie .... heheheh dobre bo nawet do 3 miesiecy nie mogla sidac normalnie na dupe po porodzie miala komplikacje i obecnie ginek wystawia zaswiadczenie o jej stanie zdrowia na 2 po porodzie ...) koles jest kompletnie nienormlany ... nawet po porodzie jej nie odebral ze szpitala bo nie mial czasu a tydzien pozniej jak ja zabral do lomzy a po jakims czsie ok. misiaca pozniej dowiozl ja do domu rodzicow i powiedzial ze wieczorem zajedzie i tyle ona go pozniej widziala ...

moja mama juz kilkanascie lat pracuje w sadzie okregowym wiec prawnie pomozemy jej chodzilo o ta tabelke .... ale juz wiem jak sie ja robi

tak maz przyjaciolki ma adwokata ... to skoro stac go na adwokata nie z urzedu to i stac go na placenie 200 zl miesiecznie ... i tu jest pies pogrzebany .... istnieje tez mozliwosc ze mozna podac jego rodzicow o alimenty jesli on nie jest w satnie ich placic (prawnie jestem rozeznana) ale co nie jest prawda ...

oj moglabym tu pisac i pisac ... a wlos na glowie by ci sie zjerzyl co klijent wyprawia ...

reklama
a i poza tym powiedzial jej ze albo wraca do niego i nie robi scen .... albo popamieta go na zawsze ... a dziecko odbierze jej jak bedzie wieksze .... poprostu straszy ja i maltretuje psychicznie ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry